Het winkelmandje van Stephanie Aukes

vegan in de supermarkt - vegan boodschappen doen - stephanie aukes

Wie ben jij?

Mijn naam is Stephanie Aukes. Ik ben 41 jaar en ik woon in Amsterdam met mijn twee konijnen Punkie en Baby Cakes.

Wat kun je vertellen over jezelf of je bedrijf (doel of …) ?

Ik ben ondernemer in de PR en help bedrijven, met name vegan bedrijven, in het krijgen van free publicity in de media. Ik help hen aan de juiste boodschap en contacten in de media. Ik begeleid hen in het krijgen van publiciteit in de krant, op de radio, tv, in magazines en online. Hierdoor krijgen ze meer naamsbekendheid én klanten en draag ik mijn steentje bij aan een betere en mooiere, cruelty-free wereld. Meer over mij en mijn business kun je vinden op https://supastar-pr.com 

Hoe lang ben je al vegan?

Na zo’n 15 jaar vegetariër te zijn geweest, ben ik nu zo’n 6 maanden vegan. De coronacrisis liet mij inzien dat ik nog steeds niet genoeg deed voor de dieren en de wereld. Dat ik nog steeds bijdroeg aan dierenleed En dat klopt helemaal niet bij wie ik ben. In het begin van de crisis heeft @bijfidanindekeuken mij heel erg geholpen om helemaal vegan te worden. Zij is normaal gesproken freelance fine dining chef voor grote events maar door de corona-uitbraak werden alle events gecancelled en haar werk dus ook. Zij is toen vanuit huis heerlijke vegan maaltijden gaan maken. 3x per week haalde ik de meest verrukkelijke maaltijden bij haar af. Dit deed ik om haar te steunen en om helemaal vegan en cruelty-free te gaan eten. Dankzij haar maaltijden was het daarna easy peasy om zelf ook maaltijden te maken.

Wat is jouw favoriete vegan product?

Ik heb laatst vegan nachos gemaakt met pulled oats, verse quac, zelfgemaakte vegan cashew-kaassaus, zwarte bonen, rode taco saus en koriander. Yammie! 

Wat zou jij heel graag vegan zien? (welk product of gerecht)

Toblerone.

Is boodschappen doen lastiger geworden nu je vegan bent? 

Nee, eigenlijk niet. Het is alleen maar leuker geworden. Tegenwoordig zijn er zoveel vegan opties. Ik vind het geweldig om alles uit te proberen. Ik ontdek zoveel lekkere vegan producten, zoals kazen. Ik ben gek op de Max & Bien kazen die ik bij mijn lokale supermarkt, Landmarkt in Amsterdam-Noord, koop. Ik mis zuivelkaas dus ook echt niet!

Zit er een product in jouw mandje die je nog niet eerder gekocht hebt? 

Ja, de vegan bonbons heb ik nog nooit eerder gekocht. Ik vind het heel fijn dat Landmarkt ook vegan producten en kant-en-klare maaltijden heeft. Iedere week is het weer een verrassing wat ze hebben.

Heb jij nog tips, do’s en don’ts voor onze lezers die willen overstappen naar een veganistische lifestyle?

Maak er een feestje van. Koop nieuwe producten, probeer ze uit. Ik vind heel veel kazen bij de grote ketensupermarkten niet lekker bijvoorbeeld. Maar bij de Vegabond, Willicroft en Landmarkt hebben ze wel hele lekkere kazen.

Wat is jouw favoriete hotspot? En waarom? 

Brazuca in Amsterdam vanwege hun Acaí bowls. De beste van Amsterdam als je het mij vraagt…en ik kan het weten want ik heb een tijdje in Brazilië gewoond en daar at ik bijna dagelijks zo’n heerlijke, verfrissende bowl. Acaí is een een bes uit het regenwould van Brazilië die je energie geeft.

Wat is jouw favoriete recept en wil je deze delen met ons?

Hoisin witlof-champignon wok. Dit is een heel simpel en makkelijk gerecht voor 2 personen dat binnen 15 minuten op tafel staat: Snijd een bakje champignons in stukjes en 4-6 witlofjes in parten. Kook rijstmie in een pan. Verhit een wok zonder olie en rooster een handjevol sesamzaad en pinda’s in circa 3 minuten goudbruin. Schep het uit de wok en houd apart. Verhit een scheut arachideolie in de wok en wok de champignons op hoog vuur in circa 2 minuten goudbruin en krokant. Voeg de witlof toe en wok circa 2 minuten mee. Voeg daarna 2 eetlepels hoisinsaus toe. Schep de rijstmie en alles uit de wok op de borden en bestrooi met sesamzaad en wat verse bieslook. Enjoy!

Wat maakt je blij?

Wat me heel erg blij maakt zijn mijn twee konijnen. Ze wonen als twee hondjes bij me in huis. Het trieste is dat konijnen waarschijnlijk de meest verwaarloosde dieren onder alle huisdieren zijn. Dat stond laatst nog in de krant. Konijnen hebben veel meer nodig dan de meeste mensen denken. Altijd een soortgenootje, een metersgrote ren, een goede schuilplek en iemand die heel erg naar ze omkijkt en zich echt verdiept in hun basisbehoeften en gezondheid. Ik heb nu al meer dan 13 jaar konijnen en ben nog steeds niet uitgeleerd. Het zijn hele bijzondere dieren om mee om te gaan, met heel veel liefde in zich, geweldig zijn ze! 

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *