Dragon bloem … vegan bloemkoolrecept

vegan recept

Een zachte bloemkool mousse met kookroom en aquafaba gekroond met grote croutons met dragon, knoflook en olijfolie. Een bijzondere smaak en een super lekkere maaltijd​

Vegan Today

Iedere donderdag delen wij een recept van Vegan Today de vegan maaltijdbox van Nederland. Iedere weer hebben ze een nieuwe box met 3 heerlijke recepten. Je kunt een abonnement nemen, dan ben je er zeker van dat je iedere week deze lekkere box thuisbezorgd krijgt. Of je besteld los, wanneer het jouw uitkomt. En dan kun je ook nog eens kiezen of je een box voor 1 a 2 of 3 a 4 personen wil bestellen.

Dragon bloem wat heb je nodig?

Voor 4 personen

 • 800 g bloemkool
 • 700 g aardappels
 • 2 blikken van 400 gram cannellini bonen
 • 500 ml kookroom
 • 4 takjes dragon
 • 4 tenen knoflook
 • 2 bruin broodjes
 • 4 el vegan boter
 • 2 el olijfolie
 • zout en peper.

Veganistische dragon hoe maak je het?

 1. Schil de aardappels, snijd in medium grote stukken en doe dit in een pan met water en Kook ze.
 2. Snijd de bloemkool in grote stukken. Als de aardappels bijna koken voeg je de bloemkool stukken toe en breng alles aan de kook. Zet het vuur laag tot ze allebei gaar zijn.
 3. Giet af en doe de aardappelen en de bloemkool in de blender en voeg de cannellini bonen met het bonenwater (aquafaba), de kookroom en de boter toe. Voeg zout en peper toe naar smaak.
 4. Pluk de blaadjes van de dragon en snijd ze fijn. Schil en snijd de knoflook in kleine stukjes. Snijd het broodje in grove stukken.
 5. Doe in een kleine kom 1 el olijfolie, de gesneden dragon en knoflook en een beetje zout. Meng het goed.
 6. Doe het brood in een pan en laat het bakken. Wanneer het een beetje bruin begint te worden gooi het dragon-knoflook mengsel erdoorheen en meng goed door het brood.
 7. Serveer de bloemkool mousse gekroond met het dragon-knoflook geroosterd brood.

Postcode loterij …

Vegan Today heeft een super leuke actie met de postcodeloterij. In de postcode loterij staat een code en met deze code heb je maar liefst 20% korting op je bestelling! Heb jij zo’n agenda thuis liggen of gezien bij vrienden, kijk dan snel naar de code en bestel met deze lekkere korting!

Vegan today - vegan maaltijdbox - korting op eten - veganistiche maaltijd - postcode loterij

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *