Een ander soort zuster

een ander soort zuster over veganisme en activisme

Een ander soort zuster is een boek waarin maar liefst 34 dierenrechtenactivisten uit Nederland en Vlaanderen hun verhaal vertellen. Ze vertellen over hoe ze meedoen aan activisme, over veganisme en dierenrechten. Het klink misschien als een heel zwaar boek, maar dat is het alles behalve. Het is juist een heel mooi, liefdevol boek. Je leert echt de persoon achter de activist kennen.

Samenvatting van het het boek: Een ander soort zuster

Wie zijn ze? Wat doen ze? In Een Ander Soort Zuster delen 34 vrouwelijke dierenrechtenactivisten uit Nederland en Vlaanderen hun verhaal en mening over dierenrechten, veganisme en activisme.

Wie zijn ze? Wat doen ze? In Een Ander Soort Zuster delen 34 vrouwelijke dierenrechtenactivisten uit Nederland en Vlaanderen hun verhaal en mening over dierenrechten, veganisme en activisme, in essays, interviews en illustraties. Een Ander Soort Zuster geeft een beeld van waar vrouwen in de dierenrechtenbeweging in Nederland en Vlaanderen mee bezig zijn. Hoewel veel meer vrouwen dan mannen actief zijn in de beweging, zijn zij toch beduidend minder vertegenwoordigd als boegbeeld. In dit boek krijgen die vrouwen een platform. Voorwoord door Professor Lisa Kemmerer, filosoof-activist, docent en oprichter van Tapestry: Women’s Institute of Integrated Justice. Redactie door Geertrui Cazaux en Kiki Baaijens

Wat vonden wij van … een ander soort zuster?

Het is echt een super goed boek! Toen ik het boek kreeg ben ik er eerst door heen gaan bladeren. En ergens bij een hoofdstuk in het midden begonnen met lezen. Mijn oog viel erop en ik begon het te lezen. Het zijn allemaal aparte verhalen en hoofdstukken, je valt dus niet zomaar ergens midden in. Het is ontzettend boeiend geschreven, ik bleef ook lezen. Het is zo mooi om te zien hoe deze vrouwen erin staan. Bij activisten denk ik (en jij waarschijnlijk ook), aan geweld en agressie, maar dat is helemaal niet zo. Het is juist heel liefdevol. Het boek geeft veel (nieuwe) inzichten, op een prettige manier. Elke hoofdstuk verteld ook weer iets nieuws.

Handig om te weten over het boek, een ander soort zuster

Dit is ook leuk om te lezen:

One thought on “Een ander soort zuster

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *