Gouden pasta, Gouden Melk … een superfood!

wat is gouden melk eigenlijk en hoe maak je het?

Gouden melk is een eeuwenoude ayurvedische drank met als belangrijkste ingrediënt kurkuma. De kurkuma bevat curcumine en heeft daarmee de vele voordelen voor de Gouden pasta waarmee Gouden melk gemaakt wordt. Gouden pasta maak je van kurkuma, extra virgin kokosolie en zwarte peper. De kokosolie en met name de zwarte peper zijn nodig om de curcumine duizend maal beter op te kunnen nemen in je lichaam.

Om de Gouden pasta (melk) te maken heb je nodig:

  • Koffiemolen om de zwarte peperkorrels te malen of je gebruikt zwarte peper poeder.
  • Schaaltje waar de Kurkuma in gaat
  • 2 kopjes voor water
  • Pannetje
  • Garde
  • Glazen potje met deksel voor de Gouden pasta

Als je deze Gouden pasta op een juiste en eenvoudige manier bereidt met de kurkuma en de zwarte peper kun je hiervan een gouden melk bereiden die vele gezondheidsvoordelen en therapeutische werkingen oplevert. Het is o.a. ontstekingsremmend, pijnstillend, werkt als antioxidant en nog veel meer …

Hoe bereid ik de Gouden pasta:

  • 100 gram kurkuma (liefst vers of van de natuurwinkel)
  • 3 theelepels zwarte peper
  • 2 kopjes water
  • 3 eetlepels kokosolie
  1. Doe de gemalen Kurkuma in een pannetje
  2. Schep 3 theelepels zwarte peper in een koffiemolen en maal de korrels tot poeder.
  3. De gemalen peper gaat bij de kurkuma in het pannetje
  4. Voeg 2 kopjes water toe
  5. Roer met een garde het geheel tot een gelijkmatige massa
  6. Zet het pannetje op een laag vuur en verwarm deze massa tot een smeuïge stevige pasta
  7. Voeg 3 eetlepels kokosolie toe en vermeng dit met de pasta op een laag vuur.

Laat de pasta 10 minuten op een laag vuur staan, hierdoor kan de curcumine goed opgenomen worden door de zwarte peper en de werkzame eigenschappen van kurkuma verhogen.

Als De Gouden pasta klaar is gaat in een glazen potje, laat afkoelen en zet dan in de koelkast.

In de koelkast blijft de pasta 2 weken bruikbaar.

Gouden melk maken

Neem een theelepeltje van de zelfgemaakte Gouden pasta en vermeng met 2 kopjes van je favoriete plantaardige melk. Verwarm en vermeng dit op een laag vuur, niet laten koken. Voeg eventueel anijs, vanille of kaneel toe en je melk is klaar!

Gouden melk! De superfood dankzij Kurkuma (de geelwortel)

Er zijn vele onderzoeksresultaten bekend waarom Kurkuma en daarmee Gouden melk zoveel gezondheidsvoordelen heeft voor ons lichaam en onze hersenen. Voordelen zijn:

  • ontstekingsremmend
  • antioxidant
  • natuurlijke pijnstiller
  • ontgift de lever
  • reguleert de stofwisseling en houdt lichaamsgewicht onder controle
  • bloeddruk regulerend
  • verbeterd geheugen en hersenfuncties
  • verhoogd weerstand

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *