Hawaiian Tropic

Hawaiian zonbescherming

Mijn huid, beschermen tegen de zon, ik zou daar beter en consequenter in mogen zijn. De producten die ik tot dusver gebruikt heb, laten altijd zo’n plakkerig, wit laagje achter. Dat zorgt ervoor dat ik te weinig smeer en niet goed genoeg voor mijn huid zorg. Daarom probeer en test ik de producten van Hawaiian Tropic, hieronder schrijf ik mij bevindingen. 

Geschiedenis

Veel heb ik niet kunnen vinden over hoe dit merk is ontstaan. Maar ik hou van verhalen als deze, iemand die van niks, iets creëert, het is in feite de american dream. In 1969 is Hawaiian Tropic opgericht door een toenmalig scheikundeleraar. Ron Rice zag tijdens een vakantie op Hawaii dat vrouwen zich tegen de zon beschermden met natuurlijke oliën. Van zijn vader leende hij 500 dollar als startkapitaal. De eerste lichting zonnebrand werd gemixt in een metalen vuilnisbak. Thuis in Kentucky, in zijn garage heeft hij vervolgens de zonnebrand verpakt, klaar voor de verkoop. Het merk groeide snel in Amerika. 

Hawaiian Tropic

Dit is een bedrijf dat de Hawaïaanse idealisme tentoonstelt. Zo willen ze niet alleen je huid beschermen, maar je huid voeden, met producten waarvan je huid blij word. Het eiland gevoel, zoeken naar schoonheid en geluk in alle dingen. Ze zijn oxybenzone en octinoxaat vrij, niet getest op dieren en hebben het Peta-certificaat. Wat ik bijzonder vind in mijn zoektocht naar informatie, is dat ze de stempel van goedkeuring hebben gekregen van het kankerfonds, al twintig jaar. De voetafdruk die ze achterlaten willen ze zo klein mogelijk houden, om de mooie oceanen en koraalriffen te beschermen. Verpakkingen kijken ze naar om het meest tot alles van recycling materiaal te maken. Op de site van Hawaiian Tropic kun je zelfs een handige test doen om uit te zoeken welke factor voor jou geschikt is.

Gebruik – Hawaiian Tropic Silk Hydration

Met het pompje spuit Ik wat op mijn armen, de geur die omhoog komt is lekker fris, de geur is een combinatie van kokosnoot, argan-olie en druivenpit-olie. De olie voelt in tegenstelling tot wat ik dacht niet vet, het trekt snel in en laat geen plakkerige laagje achter. Dit vind ik erg prettig, dat voelt bevrijdend. Hij hydrateert en voelt licht aan op mijn huid. Na het aanbrengen voelt het droog aan en geeft mijn huid een glow. Ik ben een beetje bang of de huid van mijn gezicht goed zal reageren op dit product, het is namelijk best wispelturig wat het prettig vind, maar bij mij gaat dat helemaal prima!

Het gebruik blijft niet bij één keer. Ik wil het echt testen, terwijl ik gewoon even zat te zonnen, deed het product het fantastisch, maar hoe presenteert het zich als ik druk aan het werk ben. Met bezigheden moet de zonneolie ook goed werken vind ik, niet plakkerig en toch beschermen. Dus dat probeer ik ook even uit. Tijdens bezigheden merk ik dat er niks blijft plakken, zelfs als ik begin te zweten, ervaar ik geen hinder. Eigenlijk ben ik dolgelukkig, ik heb mijn nieuwe zon bescherming gevonden, ik ben erg blij mee, het betekent een moment van liefde voor mezelf om beter te zorgen voor mijn huid. Deze formule hydrateert je huid voor 12 uur en geeft je huid een zijdezacht gevoel. Er zit papaja, mango, passie fruit en aloë in de formule die is geïnspireerd op het tropische eiland.

Gebruik – Hawaiian Tropic After Sun Cool Aloe Gel

Na een dagje in de zon zitten, merk je misschien dat de huid wat stram voelt. Ik heb dat vrij snel, een beetje een ongemakkelijk gevoel, verbrand voelt het niet, eerder wat gevoelig. Deze aloë Vera gel kalmeert en voed je huid, na het zonnen. De gel is rijk met vitamine E, zorgt dat je huid koeler en rustiger aanvoelt. Het smeert heerlijk uit en heeft gelijk een verkoelend gevoel. De geur, als je het aanbrengt is even aanwezig, maar vervliegt. Het voelt niet vettig en mijn huid neemt het snel op. 

Een stukje eiland

Met de heerlijke geur zorgen ze ervoor dat je je op Hawaii waant, het zachte, zilte briesje, het zonnetje, tropische vruchten, en de palmbomen zitten in de geur inbegrepen. Beschermen, dat moet het zeker weten, dat is tegenwoordig een must, maar met een plezierig, goed en fijn product. Deze producten laten meerdere zintuigen prikkelen. Een lichtgewicht zonbescherming waarmee je de zon voelt en niet de olie die je draagt. Wat ik zelf super handig vind is dat het te halen is bij de drogisterij om de hoek, of bij verschillende webshops. Ik ben fan van de producten, alles wat ik aan zonebeschermingsfactoren had gaat de deur uit, deze ga ik van nu af aan gebruiken!

Shoptips voor de Hawaiian:

Dit is ook leuk om te lezen: