Home Blog little gem en bloedsinaasappel salade

little gem en bloedsinaasappel salade

Geschreven door Vega Lifestyle
little gem en bloedsinaasappel salade

little gem en bloedsinaasappel salade: Bloedsinaasappels zijn niet alleen oogverblindend mooi, maar ook
ontzettend lekker. Doorsnijden geeft hun prachtige binnenste weer, met verschillende tinten rood en oranje buitenkant. De combinatie van de zoete bloedsinaasappel met de spicy olie die de knapperige sla bedekt
maakt dit een vreselijk verslavende salade.

little gem en bloedsinaasappel salade, wat heb je nodig?

voor 4 personen
bereidingstijd: 15 minuten

  • 6 kropjes little gem sla, gewassen en blaadjes losgehaald
  • 3 biologische bloedsinaasappels, witte vlies verwijderd en in plakjes gesneden
  • pitten van 1 granaatappel
  • 1 el sumak

voor de dressing

  • 75 ml extra vergine olijfolie
  • ½ tl cayennepeper
  • sap van 1 biologische bloedsinaasappel
  • een kneepje citroensap
  • snuf zeezoutvlokken

Hoe maak je deze lekkere little gem en bloedsinaasappel salade?

  1. Begin met de dressing, zodat de smaken goed op elkaar kunnen inwerken. Doe alle ingrediënten in een schone (jam)pot en schud goed, of klop de ingrediënten tot een homogene dressing. Proef. Wil je hem pittiger? Voeg dan wat meer
    cayennepeper toe. Proef nogmaals en herhaal tot hij precies is zoals jij lekker vindt.
  2. Schep alle salade-ingrediënten met een scheutje dressing om tot alle blaadjes sla bedekt zijn met de cayenne-olie. Proef en breng zo nodig verder op smaak.
  3. Schep de salade op een grote schaal; vergeet niet om ieder laatste beetje olie uit de kom er overheen te gieten. Maak de salade af met de sumak voor een extra laagje citrus, en serveer meteen.

Dit lekkere recept komt uit het boek Salad Days

  • Salad Days salades
  • Salad Days van Ajda Mehmet wint de delicious. publieksprijs 2021!
  • EAN: 9789461432308
  • Uitgever: Good Cook B.V.
  • Het boek is niet vegan. Staan wel veel lekkere recepten in
  • Het boek is o.a. te koop bij Bol.com

Dit is ook leuk om te lezen:

Deel dit recept gerust op social media!

You may also like

Laat een berichtje achter