Gazpacho van Mango

vegan mangosoep - mangosoep - veganistische soep - vegan soep - vegan magazine - vegan tijdschrift - vegalifestyle.nl

Gazpacho van Mango: Gazpacho is een koude Spaanse tomatensoep. Deze heerlijke koude soep kent verschillende variaties. De vegan mango gazpacho is hier eentje van. Het is een echt lekker, zomers, fris gerecht(je). De basis van de koude mangosoep, is mango, kokosmelk en als smaakmakers, citroen, verse munt, komkommer en rode peper.

Dat deze mango gazpacho lekker zoet is zou geen verrassing zijn. Maar de combinatie van citroen en munt maakt het heerlijk zoet, fris en de rode peper geeft er een heerlijke pittige bite aan.

Wat heb je nodig voor de Gazpacho van mango?

mango soep
  • 1 rijpe mango
  • 150 ml kokosmelk
  • halve komkommer
  • 150 ml koud water
  • sap van 1 sinaasappel
  • Sap van 1 citroen
  • ½ rode peper, zonder zaadjes (of je moet van heel pittig houden)
  • 3 of 4 takjes fijngehakte verse munt
  • 1 handje kokossnippers voor de garnering 

Ook nodig: blender of staafmixer

Koude mangosoep met limoen, munt en rode peper

  1. Schil de mango en snijd de mango in stukjes. Snijd de rode peper door de midden en verwijder de zaadjes en de zaadlijstjes. Snijd de helft in stukjes. En snijd de komkommer ook in reepjes of stukjes.
  2. Doe alles, de mango, kokosmelk, water, rode peper, citroensap, de fijn gehakte munt in een kom. Pureer alles tot een gladde en romige soep. Proef en breng eventueel op smaak met nog wat citroensap of peper.
  3. Garneer de soep met kokossnippers.

Wil je de Gazpacho van Mango Mild of pittig?

Je kunt de mango gazpacho zo pittig maken als je zelf wilt. Wil je net even dat pitje eraan geven of juist niet? Haal dan de pitjes uit de rode peper. Wil je het wat pittiger laat dan een deel of alles van de zaadjes zitten.

De Gazpacho van Mango als Soepje of dessert?

Je kan het als een gazpacho eten/drinken. Je kan het ook als een heerlijk verfrissend dessert eten.

Dit is ook leuk om te lezen:

Deel dit lekkere recept gerust op social media!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *