Paddenstoelen lasagne soep 

Paddenstoelen lasagne soep

Paddenstoelen lasagne soep: Dit is een van mijn favoriete recepten die ik in mijn arsenaal heb. Paddenstoelen vind ik fantastisch, een romige saus bij pasta, daar mag je me voor wakker maken en dan nog in de vorm van een soep. Ik ben in mijn nopjes met dit recept. Inmiddels heb ik het gerecht helemaal geperfectioneerd, aangepast naar mijn eigen smaak en ben ik eindelijk klaar om het met jullie te delen. Dit gerecht vind ik vooral fijn, omdat alle ingrediënten makkelijk te vinden zijn en het alleen tijd kost om door de stappen te gaan en je rijkelijk beloond wordt. 

Variëren

Deze soep is makkelijk aan te passen, champignons zijn heerlijk in deze soep. Maar ook andere paddenstoelen, zoals oesterzwammen, cantharellen of paddenstoelenmix bijvoorbeeld. Heb je pasta in huis gebruik je dat toch in plaats van de lasagnevellen. Geen boerenkool, gebruik lekker spinazie of meer doperwtjes. Je kunt zelfs de groene groenten vervangen voor een oranje: wortel of zoete aardappel. Kijk wat je hebt, ken wel het smaakprofiel van deze soep, hij is heel zacht van smaak, houdt daar rekening mee. Venkel bijvoorbeeld is een krachtige groente, met een sterke smaak, dat herken je meteen, maar zal in deze soep overheersen. Wat je er nog bij kunt maken is een geroosterd broodje met geraspte vegan kaas, lekker dippen en nog intenser genieten van deze prachtige soep.

Wil je meer weten over eetbare paddenstoelen? Dan is dit artikel echt iets voor jou: Alles over eetbare paddenstoelen

Paddenstoelen lasagne soep

Mijn cadeau aan jullie

Dit is echt een cadeautje dat ik aan jullie geef. Ik vind hem zelf echt erg lekker, heerlijk romig, de zachte lasagne noodles, de paddenstoelen. Dan natuurlijk nog de knipoog naar wat groene groenten, doperwtjes en boerenkool. Al met al vind ik het een goed gebalanceerde soep. Als je hem een tikkeltje gevulder wil, doe er wat extra champignons in, jij mag het bepalen, jij hebt je voet op het gaspedaal en jij mag kiezen waar je heen reist. Eentje die ik dus steeds opnieuw maak en wil maken. Zal dat ook voor jullie gelden? Geef hem een kans om ook jullie harten te veroveren. 

Paddenstoelen lasagne soep
Afdrukken

Paddenstoelen lasagne soep

Gang Hoofdgerecht, lunch, maaltijdsoep, Main Course
Keuken Italiaans
Porties 4
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram paddenstoelen in stukjes
  • 1 ui fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 2 eetlepel bloem flink grote eetlepels
  • 1 liter groentebouillon 
  • 2 blik kokosmelk vol vet
  • 8 lasagnevellen in stukjes gebroken, ik heb gekozen voor een variant met spinazie erin
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • zout en peper
  • 100 gram geraspte vegan kaas
  • 4 klontjes boerenkool uit de diepvries
  • 100 gram doperwten

Instructies

  • Verwarm olie in een grote pan. Doe de ui en knoflook erin, bak voor 3 minuten, roer af en toe. De mix aan paddestoelen erbij, bak nog eens 3 minuten, tot de paddestoelen zachter worden.
  • Bloem kan erbij, goed roeren om over alles een laagje te krijgen. De bloem gaat de soep binden. Doe er telkens kleine beetjes bouillon bij en blijf roeren. De soep wordt wat dikker, dit hele proces duurt 8 tot 10 minuten. 
  • De kokosmelk kan erbij, maar ook de lasagne stukjes, salie, oregano. Zout en peper naar smaak. Breng aan de kook, dan mag je je kookstel instellen op medium laag. Deksel op de pan en laat 15 minuten koken.
  • Doe de kaas erbij, de doperwtjes en de boerenkool roer goed door, tot het is gesmolten, 2 minuten mee laten koken. Even proeven, heeft het nog wat zout en peper nodig? Serveer met nog wat geraspte kaas in je soepkom.
    Eet smakelijk! 

Dit is ook leuk om te lezen: