Vegan pindasoep, deze soep is super lekker. Deze goed vullende soep zit boordevol groenten. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij pinda’s om daar een soep van te maken. Maar echt geloof mij, hij is zo onwijs lekker!
Veganistische pindasoep dit heb je nodig:
- 230 ml Samasaya sateh saus pikant;
- 500 gram gedroogde bruine bonen;
- 200 ml kokosmelk;
- 2 rode paprika’s
- 250 g taugé;
- 3 stengels bleekselderij;
- 50 g gebakken uitjes of een handje pinda’s
- 750 gram water
Pindasoep met kokosmelk zo maak je het:
- Week de bruine bonen ongeveer 8 uur in voldoende koud water. Giet de bonen in een vergiet en spoel ze goed af onder koud stromend water. Doe ze in een pan met water en breng ze aan de kook. Ze moeten ongeveer 45 minuten koken op laag vuur.
- Zet de soeppan op het vuur met een klein beetje water (ongeveer een half kopje). Snijd de paprika’s en bleekselderij in stukjes. Bak deze kort in de pan en laat 3-5 minuten koken/bakken.
- Voeg de satésaus, kokosmelk en het water toe aan de soeppan en breng aan de kook.
- Giet de bruine bonen af en voeg samen met de taugé toe aan de soep. Laat nog 2 min. zachtjes koken.
Je kunt deze pindasoep eten met lekkere stokbroodjes bijvoorbeeld.
Dit is ook leuk om te lezen:
- Het leed achter leer … Wat zijn de alternatieven?
- Chiapudding voor als je ‘s ochtends haast hebt …
- Wat zijn nagelriemen en hoe kun je deze het beste verzorgen?
Vind je dit een lekker recept? Deel het dan op social media met je vrienden en familie.