Salade van courgette- en komkommerlinten

salade van courgette- en komkommerlinten

Deze salade van courgette- en komkommerlinten laat zien dat gezond en lekker perfect samen kunnen gaan.

De salade is heerlijk en verrast in elke hap door een mix van verschillende smaken en texturen

Deze salade is ook ideaal om mee te nemen als lunch naar je werk, voor een dagje aan het strand, een picknick of bij de BBQ. Heb jij al trek gekregen? Het recept vind je hieronder.

Deze salade van courgette- en komkommerlinten is goed om te weten. Courgette en komkommer zijn beide heel geschikt om rauw te eten. Wist jij al dat je courgette rauw kunt eten? Zowel de groene als de gele courgette kunnen rauw worden gegeten.

Groente in linten geschaafd

Door de groenten in deze heerlijke salade te schaven, krijgt de salade een geheel andere structuur en textuur. De linten zorgen niet alleen voor een andere textuursensatie, maar zien er ook nog eens feestelijk uit.

Het schaven van de groente

Het schaven van de groenten doe ik snel en gemakkelijk met een kaasschaaf. Schaaf de groenten rondom tot je bij de zaadlijsten komt, want die zijn minder geschikt om te schaven. De wortel schaaf je ook tot het niet meer goed lukt, en daarna snijd je deze met een mesje in sliertjes. Op deze manier krijg je ook verschillende maten slierten. De komkommer snijd ik in sliertjes en voeg ik toe aan de salade. De courgette snijd ik in stukjes en vries ik in.

Extra kleur in je salade

Wil je wat extra kleur in je salade? Kies dan voor gele courgette in plaats van groene.

De perfecte salade to go

Deze salade is, net als de meeste salades, perfect om mee te nemen. Je kunt hem eten op kantoor tijdens de lunch, meenemen voor onderweg, genieten op het strand, tijdens een picknick, of bij een BBQ.

Eten meenemen een gedoe?

Vaak hoor ik mensen zeggen dat ze het lastig vinden om eten mee te nemen voor onderweg. Ik vind het echter geen gedoe; het is vaak juist lastig om onderweg iets veganistisch en redelijk gezonds te vinden.

Bij een salade met dressing kan ik me voorstellen dat het wat spannend lijkt. Zelf gebruik ik een lunchbox met meerdere vakjes en bakjes. Zo kun je de dressing in een apart bakje doen en voorkom je dat de salade te nat wordt.

salade van courgette- en komkommerlinten
Afdrukken

salade van courgette- en komkommerlinten

Ingrediënten

  • 400 gram courgette met de kaasschaaf in linten geschaafd
  • 1 ui, in halve ringen gesneden
  • 400 gram  komkommer met de kaasschaaf in linten geschaafd
  • 2 wortels met de kaasschaaf in linten geschaafd
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 theelepels stroop of agave siroop
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 150 gram vegan feta of witte kaas verkruimeld
  • 4 tomaten in parten
  • Koriander voor de garnering

Instructies

  • Fruit de ui in een pan
  • Je hoeft de courgette linten niet te verwarmen, omdat je het rauw kunt eten. Zelf vind ik het lekkerder als ze even een paar miniten zijn gebakken.
    Doe de courgette en wortel bij de ui in. En laat een paar minuten bakken. Laat het daarna afkoelen.
  • Hussel de courgette-, wortel en komkommerlinten met de extra vierige olijfolie en appelazijn.
  • Doe nu ook de tomaat een feta erdoor.
  • Doe er een plukje koriander op en verdeel dan een beetje stroop erover.

Dit is ook leuk om te lezen: