Smaak De plantaardige keuken van Yerba

vegan kookboek

In Smaak brengt Walter Marskamp, eigenaar en chef van restaurant Yerba, een selectie van ruim 70 gerechten waarin groenten en eetbare planten de hoofdrol spelen. In elk recept wordt van iedere plant zoveel mogelijk gebruikt. Dit zorgt voor een explosie van geuren, kleuren, smaak en textuur. Als wortels het hoofdingrediënt zijn in een gerecht, dan komen ze in allerlei gedaanten tot hun recht: donkerbruin geroosterd, in het zuur ingelegd, gerookt of gepureerd, waardoor ruimte ontstaat om zoveel mogelijk verschillende smaakcombinaties op het bord te brengen. Er blijven nooit afvalproducten over, want die komen terecht in een vinaigrette, gemaakt van het loof van de wortels vermengd met kervel.

De gerechten zijn voor zowel vegans als vleeseters geschikt: het boek presenteert prachtige plantaardige gerechten met eventueel dierlijke eiwitten. De ‘plant forward’-filosofie van Yerba stelt planten centraal, dieren worden extra’s. Zo wordt er bij bepaalde recepten een vlees of vis als suggestie vermeld. Daarmee wordt de keuze voor minder vlees en meer groenten op tafel voor iedereen makkelijker.

Ontdek nieuwe smaken en technieken, experimenteer en combineer en laat smaak je gids zijn!

Wat vonden wij ervan?

Smaak is echt een super gaaf nieuw kookboek. Met super lekkere en speciale recepten. Elk recept wordt zo mooi opgemaakt. Dat het net is of je thuis uiteten bent. De recepten zien er spectaculair en speciaal uit en lijken super moeilijk te maken. Dit is niet zo. alles staat zo mooi stap voor stap aangegeven. Ook hoe je het bord mooi op kunt maken. Wil jij ook vaker thuis uiteten? Of gewoon super lekker eten .. Dan is dit boek echt een aanrader. En een super cadeautip.

Online kookdemo

Morgen is er een super leuke kookdemo. Dan laat Walter stap voor sta zien hoe je gnocchi maakt. Wil jij ook bij deze gratis online kookdemo aanwezig zijn? Klik dan hier

  • Handig om te weten:
  • Auteur: Walter Marskamp Sally Mitchell
  • Uitgever: Terra
  • Nederlands Hardcover 9789089898487
  • Smaak, De plantaardige keuken van Yerba is o.a. te koop bij Bol.com

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *