Home ReceptenDiner Soep: Ribollita met worstjes en amaranth

Soep: Ribollita met worstjes en amaranth

Geschreven door Vega Lifestyle
vegan soep - veganistische soep - soep recept

Soep tijd! Deze keren delen wij de Ribollita met worstjes en amaranth van Vegan Today. Zin in een lekker gevulde soep? Verse groenten, vegan worst en amarant. In amarant zitten veel meer proteïnen dan in andere granen, daarom is deze soep niet alleen maar lekker maar ook erg gezond. Lekker met zuurdesembrood.

Wat heb je nodig voor deze vegan soep?

voor 2 personen:

  • 120 gr witte bonen;
  • 40 gr amarant;
  • 1 wortel;
  • 100 gr knolselderij;
  • 2 stengels bleekselderij;
  • 1 rode ui;
  • 4 zongedroogde tomaten;
  • 2 tenen knoflook;
  • 1 groentebouillonblokje;
  • 2 takjes verse oregano;
  • 1 vegan worst,;
  • 2 sneeën zuurdesembrood;
  • 1 tl chilipoeder;
  • 1 el rijstroop (of een andere stroop of suiker);
  • 800 ml water.

Hoe maak je deze lekker veganistische soep?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de knolselderij in blokjes van 1 cm, doe ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Strooi een beetje zeezout erover, hussel goed om met 2 spatels, zodat de olie goed verdeeld is over de blokjes. Bak 20 minuten in de oven.
  3. Snijd de wortel en bleekselderij in kleine stukjes en fruit in een scheutje olijfolie gedurende 3 minuten. Pers de knoflook boven de pan uit en bak 1 minuut mee.
  4. Giet het water en de amarant erbij en breng aan de kook met het bouillonblokje. Kook op laag vuur 15 minuten.
  5. Snijd intussen de zongedroogde tomaten in dunne reepjes en de rode ui in ringen.Voeg de tomaat toe aan de soep en bak de ui in een scheutje olijfolie. Na 4 minuten bakken voeg je de rijststroop toe en laat de ui op laag vuur karameliseren.
  6. Pluk de blaadjes van de oregano af  en snijd deze grof. Spoel de bonen in een zeefje af en voeg met de verse kruiden toe aan de soep. 
  7. Pak de knolselderij uit de oven en schuif het in de soep erbij. Snijd ed worst in stukjes en doe erbij. Maak de soep af en op smaak met zeezout. Serveer met het brood.

VOEDINGSWAARDEN: Energie: Kcal 745, Eiwit 26, Koolhydraten 259, Suiker 8, Vet 14, Verzadigd vet 2, Natrium 1032

Dit is ook leuk om te lezen:

Vind je dit een lekker recept? Help mij dan dit te verspreiden door het te delen met andere mensen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

You may also like

Laat een berichtje achter