Deze spinaziesoep met erwten zit boordevol groene energie van de aarde! Makkelijk te bereiden, lekker en snel aan tafel. Geserveerd met brood en vegan boter.
Vegan Today
Iedere donderdag delen wij een lekker recept van Vegan Today de vegan maaltijdbox. Iedere week delen zij 3 nieuwe recepten in de box en op hun website.
Wat heb je nodig voor de spinaziesoep met erwten?
voor 4 personen
- 4 stengels bosui
- 2 tenen knoflook
- 400 g aardappels
- 2 bouillonblokjes
- 360 g spinazie
- 4 takjes munt
- 360 g erwten
- 8 el kookroom
- 8 el vegan boter
- 1 l water, olie en zout
- 8 bruinbrood boterhammen
Hoe maak je deze lekkere spinaziesoep met erwten?
- Snijd de bosui en de knoflook in plakjes.
- Verhit 1 theelepel olie in een pan en bak hierin de lente-ui en knoflook 1 minuut.
- Voeg de aardappels en de bouillonblokjes met 500 ml water toe, en laat sudderen tot de aardappel heel zacht is.
- Pluk de bladeren van de munt en voeg deze toe. Voeg ook de spinazie en ¾ van de erwten toe en laat 5 minuten sudderen. Voeg dan de kookroom toe (bewaar een beetje voor decoratie) en meng met een staafmixer.
- Breng op smaak met een extra scheut kookroom en de resterende erwten. Serveer met het brood en de vegan boter.
VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon: Kcal: 380, Vet: 4.9g, Verzadigde vetten: 2,3 g, Koolhydraten:18,9 g, suikers:5,3 g, Vezel:5,4 g, Eiwit, 7.0g, Zout: 0,46 g
Dit is ook leuk om te lezen: