Thee uit eigen tuin

theemix uit eigen tuin

Hoe leuk is het om zelf een thee of een heerlijke theemix te maken uit je eigen kruiden tuin? Maar wat is thee eigenlijk?

Verse thee of laten drogen?

Eigenlijk kun je bijna het hele jaar door wel kruiden of bloemen uit je tuin gebruiken om een heerlijke thee of theemix van te maken. Zelf heb ik tot nu toe eigenlijk alleen maar verse kruiden en bloemen gebruikt. Maar je kunt er ook voor kiezen om bloemen en kruiden te laten drogen.

Let wel op als je kruiden, planten en bloemen plukt. Dat je alleen van die planten plukt die je kent. Zelf pluk ik het liefst uit eigen tuin, om schadelijke stoffen te vermijden. Denk bij schadelijke stoffen aan: uitlaatgassen, uitwerpselen van dieren en gif om de planten te beschermen.

Van welke planten kan ik je maken?

Van de meeste planten kun je zowel gedroogde als verse maken. Je kunt de bloemen en het blad gebruiken om een heerlijke kruidenthee mee te maken. Hou er wel rekening mee, dat thee van verse planten vaak licht van kleur is. Dat zegt niets over de geur en de smaak!

Enkele voorbeelden van planten en bloemen waar je thee van kunt trekken:

Hoe maak je het?

Voor het zetten van de thee kun je gebruik maken van de handige theezakjes die je zelf kunt vullen. Zelf heb ik een theepot van mijn zoon gekregen voor mij verjaardag met een theezeef erin. Daarvoor gebruikte ik vaak een thee-ei, dat is een stuk duurzamer weer dan de losse zakjes.

Vond je deze artikel leuk? Deel ‘m met je vrienden! Niets meer missen? Volg ons dan op Facebook

Tips voor leuke theepotten: