Paddenstoelen hebben van nature een volle umami smaak. Wist je dat dit ook heel goed werkt op een tortilla? Maak de vulling extra spannend met de kruiden van Santa Maria, rode kool, chipotle en kaas. Zo maak je een bijzondere Tex Mex maaltijd in een handomdraai! En blijft er wat over? Doe het in een bakje in de koelkast en gebruik het de volgende dag als toevoeging op een maaltijd.
Vandaag mogen we weer een lekker recept delen van Santa Maria.
Wat heb je nodig voor de: Tortilla’s met gemengde paddenstoelen
Ingrediënten: Voor 4 personen
- 500 g gemengde paddenstoelen
- 2 el olie
- 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
- Kool
- 200 g rode kool
- 1 el chipotle saus
- limoen, alleen het sap
- 1 tl zout
- 2 el olijfolie
Extra’s
- 1 verpakking Santa Maria Tortilla Original Small (8-pack)
- 100 g saladekaas (Violife heeft o.a. hele lekkere hiervan)
- ½ bosje koriander
Vegan Tortilla hoe maak je ze?
- Bak de paddenstoelen in olie tot ze zacht zijn, maar zonder ze daarbij te laten
bruinen. - Voeg de Seasoning Mix toe terwijl je goed blijft roeren, laat nog een minuut bakken.
- Snijd de rode kool in stukken en meng met olijfolie, chipotle saus, limoensap en zout.
- Gril of verwarm de tortilla’s in de magnetron.
- Leg de chipotle, kool en paddenstoelen op de tortilla. Maak af met wat kaas en
koriander.
Dit is ook leuk om te lezen:
Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram of @vegalifetyle