Tweede kamer staat open voor veganwereld

tweede kamer klaar voor vegan wereld

Afgelopen week was de zevende editie van de klimaat- en diervriendelijke barbecue voor politici bij de tweede kamer.

De Klimaat- & Diervriendelijke Parlementaire BBQ van Diervriendelijk Nederland is de plantaardige tegenhanger van de jaarlijkse parlementaire barbecue van de vleeslobby en is een positieve vorm van protest. Waar we politici en media dit jaar met een gezellige foodtruck laten kennismaken met het ‘Voedsel van de Toekomst’, dat de oplossing biedt voor onder meer de stikstofcrisis van Nederland.

Wat ik erg leuk vond was dat nog voor de groene loper geopend was, stond er al een groepje politici te wachten om van al dat plantaardige lekkers te mogen komen proeven.

Organisatie

Namens de organisatie, Diervriendelijk Nederland en Vegan Today (maaltijdbox) mocht ik hierbij aanwezig zijn. Hier mocht ik niet alleen proeven van al het lekkers dat er bereid werd. Ik mocht ook interviews doen. Het was voor mij de eerste keer dat ik dit ging doen, super spannend natuurlijk.

Interviews

En als je dan toch voor het eerst gaat interviewen dan ook maar meteen goed. De eerste die ik voor mijn camera kreeg was niemand minder dan Dion Graus van de PVDV. Wat een leuke sympathieke man. Hij is heel erg met het veganisme bezig en zet zich als rechterhand van Geert Wilders in voor de dieren. Ook Joost Eerdmans heb ik uitgebreid gesproken over veganisme.

Joost Eerdmans

Joost Eerdmans staat zeker open voor meer vegan in de wereld. Hij wil mensen hierin vooral positief stimuleren. Tijdens de barbecue was hij blij verrast. De burgen was nagenoeg niet van dierlijk vlees te onderscheiden. Ook de vegan garnaal via bij hem in goede aarde! Ook vertelde hij mij dat zijn vrouw al jaren vegetariër is en dat zij ook de wereld rond om vega(n) hebben zien veranderen. Tegenwoordig is het niet meer nodig om dierlijke producten te eten. Bijna alles is er ook plantaardig. Joost Eerdmans was erg openhartig en vertelde voluit. Zo vertelde hij ook, dat ze het restaurant beoordeelden op hoe goed hen vega gerecht was. Een goede kok inverteert hierin. Is je vega gerecht goed en met liefde gemaakt, dan weet je dat de kok graag moeite doet voor zijn gasten. Op mijn vraag wat hij ervan vind dat er geen reclame meer gemaakt mag worden voor vlees in Haarlem … Zei hij: “verbieden is niet de manier. Positief verleiden zoals met deze barbecue”.

Andere Tweede Kamerleden pleiten voor meer vegan in hun restaurant

Zo vertelde verschillende Tweede Kamerleden dat ze graag zien dat een aantal producten (liever alles) vervangen zou worden door plantaardige producten. Zo zei: “de plantaardige geitenkaas is zoveel beter een lekkerder dan de kaas van de geit”. Ook zouden ze het veganisme graag meer willen promoten.

Sinds 7 jaar is deze plantaardige bbq ieder jaar.

Deze barbecue is ieder jaar en na twee corona jaren (toen was het ook, in aangepaste vorm), was dit een enorm succes. Zo leuk om te zien hoe dit ontvangen werd door de tweede en een aantal leden van de eerste kamer. De barbecue wordt ieder jaar georganiseerd door Diervriendelijk en Vegan ToDay.

Wij geloven in een plantaardige toekomst. Daarom is het laten proeven en ervaren beter dan vele woorden. Tijdens de barbecue kon er van alles geproefd worden. Onder andere was er een 3-D geprinte biefstuk van het super innovatieve bedrijf Redefine Meat.

Deze BBQ had niet plaats kunnen vinden zonder hun sponsoren!

Dit is ook leuk om te lezen: