Soms zijn simpele gerechten de lekkerste dat is ook zo met deze Vegan kip pesto met fetakaas en olijven. Dit recept is zo gemakkelijk om te maken, maar o zo lekker. Je kunt dit gerecht al de avond ervoor klaar maken. Daar wordt ie alleen nog maar lekkerder van!
Wat heb je nodig voor de Vegan kip pesto?
Dit recept is voor 4 personen
- 250 gram vegan kipstukjes
- 2 eetlepels pesto (rood of groen)
- 1 bakje crème fraîche
- 3 of 4 eetlepels olijven zonder pit (groen of zwart of gemengd)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- zout en peper naar smaak
- 150 gram feta kaas (Griekse kaas blok, ik heb die van violife gebruikt)
- boter, olie of water om in te bakken
Zo maak je de vegan kip pesto met fetakaas en olijven:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Marineer de kipstukjes eventueel met wat peper en zout en bak dit in boter tot het goudbruin zijn.
- Snij de ui en voeg deze aan de pan met kipstukjes toe.
- Roer de pesto en crème fraîche in een schaaltje door elkaar.
- Doe de gebakken kipstukjes, gesneden olijven, in blokjes gesneden fetakaas, ui en geperste knoflook in een ovenschaal. Voeg de pesto mix hier aan toe en roer alles even goed door elkaar.
- Laat dit in oven op 200 graden staan voor ongeveer 10 a 20 minuten.
Serveer dit gerecht met een pasta of een lekkere frisse salade.
Feta en Crème fraîche in deze vegan schotel
Op social media kwamen hier veel vragen over. Super bedankt! Daarom even dit stukje. Uiteraard gebruiken wij alleen maar vegan producten. Er zijn verschillende soorten vegan Crème fraîche.