Vegan Mango cashew cheescake, zo maak je het

Zo maak je deze heerlijke

Vegan Mango cashew cheescake: Dit is mijn frisse, fruitige en plantaardige versie van de cheesecake. De ‘roomkaaslaag’ bestaat hier uit cashewnoten gemengd met kokosroom en kokosyoghurt. Deze simpele, makkelijke, ongecompliceerde cake valt zeker bij iedereen in de smaak! Laat je niet afschrikken door de tijd: jij kunt gewoon ontspannen terwijl de cake staat af te koelen.

Wat heb je nodig voor deze Vegan Mango cashew cheescake?

Voor de koekjesbodem

  • 200 g fruitige vegan haverkoekjes
  • 3 el gemengde-notenpasta
  • Voor de kazige cashewlaag
  • 200 g cashewnoten, 30 minuten in water geweekt en
  • dan uitgelekt en afgespoeld
  • 200 ml kokosmelk (zie tip op blz. 67)
  • 400 g kokosyoghurt
  • 1 el kokosroom (zie blz. 175)
  • 3 el golden syrup, agave- of ahornsiroop
  • sap van 1 limoen
  • snuf zeezout

Voor de mangocompote

  • 2 mango’s, geschild, ontpit en in blokjes van 5 mm
  • 4 el golden syrup of keukenstroop

Voor de garnering

sap en geraspte schil van 1 biologische limoen

Vegan Mango cashew cheescake zo maak je het

Voor de koekjesbodem:
verkruimel de koekjes in een foodprocessor. Voeg de notenpasta toe en meng alles
goed. Doe het mengsel in een kom en zet opzij. Maak de foodprocessor schoon.
Mix alle ingrediënten voor de kazige cashewlaag in de foodprocessor tot een gladde massa.
Bekleed de bodem van een ronde glazen schaal of springvorm (van 26 centimeter) met het koekjesnotenpastamengsel; druk het stevig aan. Giet het kazige cashewmengsel erover en dek af. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.

Maak intussen de mangocompote. Verwarm de mango en golden syrup in een ondiepe koekenpan op middelhoog vuur. Roer alles voorzichtig door. Laat 2-3 minuten sudderen, tot de mango zacht is en het mengsel een beetje kleverig. Neem van het vuur en
laat 30 minuten afkoelen. Haal de cheesecake uit de koelkast en verdeel de afgekoelde mangocompote over de taart. Garneer vlak voor het serveren met de limoenrasp en het -sap.

Enjoy

Het recept van deze Vegan Mango cashew cheescake, komt uit het vegan kookboek: Asian green

Een heerlijk verleidelijk kookboek met de 100 allerlekkerste plantaardige recepten uit de Aziatische keuken.

Ching-He Huang is een Britse kookboeken auteur en TV-chef. Sinds een tijdje eet zij met haar gezin alleen nog maar vegan, en toen viel het haar op hoe rijk de Aziatische keukens zijn aan plantaardige gerechten. Iets wat dus helemaal in deze tijd past. Zij verzamelde voor dit boek de mooiste gerechten die de diverse keukens te bieden hadden. En dat geheel is een prachtig vormgegeven boek geworden.

  • Auteur: Ching-He Huang
  • Uitgever: Gottmer Uitgeversgroep BV
  • ISBN: 9789023016830
  • Asian Green is online o.a. hier te koop

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *