Vegan mascarpone

Vegan mascarpone

Mascarpone is een zachte Italiaanse kaassoort, die ontzettend veelzijdig is. Deze romige kaas heeft een vrij neutrale smaak, waardoor ze zowel in hartige als zoete gerechten uitstekend tot hun recht komt. Traditioneel is mascarpone niet veganistisch, maar dat betekent niet dat we nooit meer van dit heerlijke ingrediënt kunnen genieten! Hoe kunnen we mascarpone veganistisch maken? Dat leggen we hieronder uit!

Vegan Mascarpone

Mascapone of je het nu als ingrediënt gebruikt in quiche, als basis voor pizza, als romige pastasaus, of in de talloze desserts zoals in een Vegan Tiramisu wordt gebruikt, mascarpone is het magische ingrediënt. We zijn dol op deze zachte vol romige kaas en daarom zijn we op zoek gegaan naar een vegan alternatief. Hoewel er tegenwoordig veel kant-en-klare vegan roomkazen in de supermarkt verkrijgbaar zijn, wilden we toch de uitdaging aangaan om onze eigen heerlijke vegan mascarpone te maken. En we kunnen je vertellen dat het zeer goed gelukt is! En daarom delen we graag onze vegan mascarpone recept met je.

Mascarpone lactosevrij

Veganistische mascarpone is een zuivelvrij alternatief voor traditionele mascarpone, dat geschikt is voor mensen die een veganistisch dieet volgen of lactose-intolerant zijn. Dit recept bestaat uit volle kokosmelk, cashewnoten, vanille-extract en citroensap.

En nog meer goed nieuws

Zelf mascarpone maken klinkt als een lange en ingewikkelde procedure. Maar niets is minder waar. Deze plantaardige mascarpone is super makkelijk om te maken!

Vegan mascarpone
Afdrukken

vegan mascarpone

Ingrediënten

  • 400 gram kokosmelk (1 blik) volvette kokosmelk niet de ligt versie
  • 100 gram ongezouten cashewnoten, geweekt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel vanille-extract

Instructies

  • Meng alle ingrediënten met elkaar in de blender of keukenmachine tot een romige vegan mascarpone.

Vette kokosmelk

Voor deze plantaardige mascarpone heb je een volvette kokosmelk nodig. Dan wordt mascarpone lekker romig en stevig.

Zet de kokosmelk ondersteboven in de koelkast de avond voordat je hem gebruikt. Dan kun je de vette kokosroom makkelijker eruit halen en mengen.

Meer lekkere recepten met veganistische mascarpone

6 thoughts on “Vegan mascarpone

  • Claire says:

    5 sterren
    Wat een heerlijke en mooie ingrediënten!
    Het ziet er ook echt zijdezacht en lekker uit.

    • Yvonne says:

      Ja het is echt zo lekker en je kunt er zoveel kanten mee op.

  • Tessa says:

    Zelf mascarpone maken klinkt inderdaad erg makkelijk. Nooit geweten dat het een veelzijdig product is

    • Yvonne says:

      Ja je kunt er best veel mee maken. Ik gebruik het vooral voor de lekkerste toetjes.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating