Pastinaak heeft een ietwat zoete smaak en dat maakt deze ooit ‘vergeten’ groente ook zo ideaal voor vele gerechten. Daarom zijn wij ook zo blij dat de pastinaak weer terug is van weggeweest. Hoogtijd voor een lekkere vegan pastinaaksoep recept.
Pastinaak is gelukkig een steeds minder vergeten groente. Regelmatig maak ik er een lekkere pastinaaksoep van, maar je kunt er zoveel meer lekkere gerechten mee maken. Deze is Pastinaak-puree met bospaddenstoelen ook zo onwijs lekker. Of wat dacht je van Pastinaak & peer-ontbijtcrumble of je maakt gewoon de lekkerste pastinaakfrietjes.
Vegan soep van pastinaak maken
Deze zacht zoete smaak is ideaal voor een heerlijke winterse soep. Pastinaak is een wortelgewas en zit boordevol vitamines en mineralen. En dat maakt dit een heerlijke voedzame soep.. Hij vult super goed, door alle groenten die je er door kunt doen. Heerlijk als lunch of als maaltijdsoep met verse stokbroodjes kruidenboter bijvoorbeeld. Deze soep is wel een iets dikkere soep dan de meeste soepen. Vegan pastinaaksoep is van zichzelf al heerlijk romig en daarom ultiem comfortfood in de koudere maanden.
Verstop groenten in je soep
Soep is een ideaal gerecht om groenten in te verstoppen. Zo gebruik ik voor de vegan pastinaaksoep altijd dit basis recept en voeg er dan nog van alles aan toe als ik nog groeten in huis heb. Zo had ik laatst bijvoorbeeld nog een handje sperziebonen in huis, kop en kontjes eraf en bij de pan in. Vaak gaan er ook wat tomaatjes bij in. Ik heb altijd wel van die kleine tomaatjes in huis. En een andere keer heb ik weer wortels, of selderij in huis bijvoorbeeld dan gaan die er door heen. Zo hoef ik nooit iets weg te gooien en heb je een lekkere en gezonde soep in een handomdraai op tafel staan.
Vegan pastinaaksoep
Ingrediënten
- 500 gram pastinaak
- 2 uien
- 2 handjes taugé
- 1 liter water
- 2 groentenbouillonblokjes
- 0,5 theelepel gemberpoeder
- snufje zout en peper
Instructies
- Snipper het uitje en bak deze in pan. Met een beetje water of bakboter.
- Snijd ondertussen de pastinaak in stukken en doe deze bij de pan in.
- Voeg ook de taugé toe en laat even bakken.
- Doe de gemberpoeder en zout en peper erover en roer goed door elkaar.
- Voeg de bouillonblokjes en het water toe
- Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat dit nu ongeveer 20 minuten rustig koken. Zet de warmte bron uit en pureer de soep.