Vegan rode bietensoep is niet alleen heel erg lekker. Deze soep is ook nog eens super gezond. Bietjes zijn er altijd, zomer, herfst, winter en lente. Zeker in de herfst en in de winter hebben de bietjes een aardse smaak.
Rode bieten zijn gezond
Rode bieten bevatten veel foliumzuur, mangaan, kalium, koper, ijzer, vezels en magnesium. De rode kleurstoffen betanine en betalaïne zeer krachtige antioxidanten. Daarnaast behoren de bieten ook nog eens tot de rijkste bronnen van nitraat (stikstofoxide), dat een positieve werking heeft op onze aderen.
Vegan rode bietensoep dit heb je nodig
- 5 a 7 rode bieten (ongeveer 500 gram)
- 1 appel (een rode)
- 3 stengels bleekselderij
- 2 rode uien
- 1 liter water
- 2 vegan bouillon blokjes
Garneer de soep met peterselie.
Zo maak je de vegan rode bietensoep
Doe het water in de pan en zet het alvast op het vuur met de bouillon blokjes. Spoel daarna de rode bieten af onder de kraan en snijd ze in grove stukken en voeg deze toe aan de pan. Snijd daarna de uien, bleekselderij en appel ook in grove stukken en voeg dit ook toe aan de pan. Laat dit ongeveer 20 minuutjes zachtjes koken
Zet daarna het vuur uit en pureer alles fijn met de staafmixer
Welke soep eet jij het liefst?