Home Blog Vegan zoete aardappel groentenstoof

Vegan zoete aardappel groentenstoof

Geschreven door Vega Lifestyle
Vegan zoete aardappel groentestoof – vegan –veganistisch – vegan magazine – vegan tijdschrift – vegan recepten – veganistisch eten – vegalifestyle.nl - aardappel recepten

Zo is de zoete aardappel  een gezonde groente om je vingers bij af te likken. En het vult ook nog eens erg goed, mede hierdoor helpt het goed bij het afvallen.

De zoete aardappel wordt ook wel bataat genoemd. Wist je dat de zoete aardappel met recht een superfood is? Het bevat vele vitamines en mineralen.

Vegan zoete aardappel groentestoof – vegan –veganistisch – vegan magazine – vegan tijdschrift – vegan recepten – veganistisch eten – aardappel recept – zoete aardappel – recepten – vega – dagje zonder vlees – vegan tijdschrift – gezond eten – vegalifestyle.nl
©Vega Lifestyle Magazine

Zoete aardappel lekker en gezond!

Welke vitaminen en mineralen bevat de zoete aardappel dan?  Vitamines, mineralen en voedingsvezels zoals. Vitamine A, C, en B6 zijn ruim vertegenwoordigd in de zoete aardappel. En is rij aan de mineralen calcium, foliumzuur en kalium. De zoete aardappel bevat vrij weinig vetten is vrij van cholesterol. De antioxidanten in de zoete aardappel schijnen een gunstige werking te hebben bij het voorkomen van ziektes zoals kanker. Het antioxidant betacaoteen, wat de zoete aardappel bevat help het lichaam te beschermen tegen U.V. (zon) schade.

Zoete aardappel is een fijne groente om mee te koken. De zoete aardappel is een echte allemansvriend, en laat zich met bijna alles prima combineren.

Vegan zoete aardappel groentenstoof wat heb je nodig? Voor 4 personen

  • 2 zoete aardappels (600 gram)
  • 3 uien
  • 1 teentje knoflook (of meer naar smaak)
  • 3 tomaten
  • 10 a 15 champignons
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2,5 eetlepel sojasaus (ketjap manis)
  • 2 theelepels Herbamare (A Vogel)
  • 3 theelepels paprikapoeder

Vegan zoete aardappel groentenstoof hoe maak je het?

Vegan zoete aardappel groentestoof – vegan –veganistisch – vegan magazine – vegan tijdschrift – vegan recepten – veganistisch eten – groente – zoete aardappel – recepten – vega – dagje zonder vlees – gezonde recepten – gezond eten – voeding – afvallen
©Vega Lifestyle Magazine
  1. Schil en snijd de zoete aardappel in stukken en snipper ook de ui, doe deze samen in een pan op het vuur. Je kan naar keuze bakken in water, olie of een plantaardige boter.
  2. Als je de bleekselderij in stukjes gesneden hebt, doe dit dan in de pan.
  3. Snijd nu de champignons in stukjes en voeg ook deze aan de pan toe en roer het er door.
  4. Ook de tomaten moeten in stukken gesneden worden en ook deze voeg je aan de pan toe en roer het erdoor.
  5. Pers de knoflook boven de pan uit en roer alles nogmaals goed door elkaar.
  6. Voeg tot slot de sojasaus, en kruiden toen en roer dit allemaal goed door elkaar en laat dan nog even 5 minuten pruttelen.

Meer lekkere zoete aardappel gerechten:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

You may also like

Laat een berichtje achter