Vijf manieren om kokosolie in je lichaamsverzorging te gebruiken

kokos olie - vegan beauty

Kokosolie wordt gezien als een middel voor 1001 kwalen en problemen. De meeste mensen kennen het waarschijnlijk als ingrediënt voor in de keuken, maar kokosolie mag ook zeker niet ontbreken in je lichaamsverzorging. Het product is op talloze manieren te gebruiken en kenmerkt zich in hydraterende kwaliteiten. Dat is precies wat je nodig hebt als je kampt met droge haarpunten of droge benen. Kokosolie is helemaal natuurlijk, makkelijk verkrijgbaar en zeer betaalbaar

Lichaamsolie

Kokosolie kun je zeer goed gebruiken als je een droge huid hebt. Hiervoor neem je een klein beetje kokosolie in je hand, waarna het direct zacht wordt. Je kunt het vervolgens op je huid smeren en goed inmasseren. De meeste mensen doen dit op een droge huid, maar wist je dat je kokosolie ook op een natte huid kunt gebruiken? Wanneer je klaar bent met douchen, smeer je kleine hoeveelheden op je natte huid. Vervolgens droog je jezelf (voorzichtig) af met een handdoek en je zult merken dat je huid heerlijk zacht is.

Homemade tandpasta

Tandpasta kun je zelf maken, wat vooral wordt gedaan door mensen die een natuurlijk en plastic-vrij alternatief voor tandpasta zoeken. Hoewel het niet aan te raden is voor dagelijks gebruik, is het wel te gebruiken om met enige regelmaat je gebit diep te reinigen en aanslag van koffie te verwijderen. Hiervoor gebruik je 2 eetlepels kokosolie en 1 tot 1,5 eetlepel baking soda. Om de zoute smaak te verbloemen kun je etherische olie van pepermunt toevoegen. Ook kun je het mixen met je gewone tandpasta, zodat je daar de smaak en bubbels van hebt. Gebruik het niet vaker van eens per twee weken om je tanden niet overmatig te schuren met baking soda.

Haarolie

Heb je droog haar of dorre punten? Dan gebruik je een heel klein beetje kokosolie om het weer gezond te laten glanzen. Je hebt nog minder dan de hoeveelheid van een erwt nodig, dus wees vooral zuinig. Laat de olie smelten in je hand en verdeel het over je haar. Gebruik het alleen in de punten van je haar en niet bij je hoofdhuid. Dan ziet het er namelijk uit alsof je je haar dringend moet wassen

Make-up remover

Het hoeft totaal niet ingewikkeld of duur te zijn om een fijn product te vinden om je make-up mee te verwijderen aan het einde van de dag. Kokosolie is hier heel goed voor. Kokosolie smelt wanneer je het in je handen hebt, en hierdoor smeer het extra makkelijk over de huid. Olie lost make-up op, zelfs waterproof mascara. Gebruik een beetje kokosolie om alle make-up van je gezicht te verwijderen voordat je je gezicht wast. Dit werkt het beste door er, na het uitsmeren van de kokosolie, met een nat wattenschijfje overheen te gaan om alle viezigheid te verwijderen. Hoewel kokosolie heel mild is, is het wel aan te raden om te proberen het niet in je ogen te laten komen. Houd je ogen dus gesloten als je je mascara verwijdert.

Haasmasker

Heeft een beetje kokosolie in de punten van je haar niet voldoende geholpen om de droogheid te verminderen, dan is een masker met kokosolie een goed idee. Hiervoor is het belangrijk dat de kokosolie volledig gesmolten is, anders krijg je klonten olie in je haar. De snelste manier om het te smelten is om 1 à 2 eetlepels kokosolie in een schaaltje te verwarmen in de magnetron,in korte intervals. Verdeel de olie vervolgens over je hele haar en laat het een half uur zitten. Was vervolgens je haar grondig met shampoo en gebruik daarna nog je normale conditioner.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *