Zelf chips met dip maken …

chips maken -

Chips is net als voor ons bij velen een geliefde snack. En het is ook nog eens heel makkelijk en lekker om ze zelf te maken. Deze chips zijn altijd lekker, of je nu lekker gaat borrelen, of als voorgerecht of … Ze passen altijd en overal bij.

Wat heb je nodig, om zelf deze chips te maken?

  • ​Meergranen wraps
  • ​Olie
  • ​Paprika kruiden (of andere kruiden naar keuze)

Wat heb je nodig voor de dip bij de chips?

  • ​Avocado
  • Sambal

Dit is één van mijn favoriete voor/ bijgerechten, als we tapas gaan eten of als voorgerecht. Ook tijdens een filmavond met de kids maken we deze chips graag. Het is super snel en simpel om te maken.

Zelf gebruik ik altijd de meergranen wraps, omdat ik deze gezonder en lekkerdere vind dat de witte variant.

Op onze bakplaat passen 4 wraps. Deze snij ik eerst door de midden en leg ze dan op elkaar en nog een keertje door de midden, net zolang tot ik mooie driehoekjes krijgt.

​Dan strooi ik de kruiden erover en bestrijk ze met een beetje olie. ​Ik heb er ook wel eens vegankaas over heen gedaan, maar zelf vind ik zonder kaas lekkerder.

​Dan zet ik ze 11 minuten in de oven op 175 graden. En bak ze heerlijk bruin …

De dip maak je zo

Avocado met een theelepel sambal is hier favoriet. ​Snijd de avocado door de midden en schep hem leeg. Als de avocado rijp is kan ik het zo met de vork prakken anders gebruik ik de staafmixer om het lekker smeuïg te maken.  Dan doe ik er een flinke thee lepel sambal door even goed mengen.

Vegan wat eet je dan op brood?

Vegan romige courgettesoep

Welke chips eet jij het liefst?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *