Zelf perenmoes maken, zo doe je dat …

perenmoes zo maak je het zelf.

Er is niets lekkerder dan zelf een appel of een perenmoes maken. Zeker als je te veel appels of peren hebt. Een appel-perenmoes is ook erg lekker.

Peren

Er zijn twee soorten peren, handperen en stoofperen. De handpeer is stevig en sappig, en erg lekker om zo uit de hand te eten. Deze peren zijn ook de peren om de perenmoes mee te maken.

Dan heb je stoofperen, deze peren zijn hard en minder sappig. Deze peren zijn erg lekker na het stoven.

Perenmoes maken

Een perenmoes maken is zo onwijs simpel en makkelijk. En onwijs lekker! Eigenlijk kun je van alle fruit soorten wel een moes maken alle soorten fruit. Je vervangt dan de peren voor het andere fruitsoort. Zelf hou ik van den gladde moes. Wil je zelf liever met stukjes (een peercompote)? Pureer het dan niet helemaal fijn.

peer compote zelf maken

Perensap

Naast moes hebben we er ook perensap van gemaakt. Het recept blijft hetzelfde alleen voeg je net even iets meer water toe. De sap blijft een aantal dagen goed in de koelkast.

perenmoes zo maak je het zelf.
Afdrukken

Perenmoes

Porties 0

Ingrediënten

  • 1 kilo peren
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • sap van 1 citroen of sinaasappel
  • 75 gram suiker eventueel, zelf heb ik het niet gedaan
  • 300 ml water (even kijken, zodat de peren net onder water staan.

Instructies

  • Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijd ze in stukken
  • Doe de stukken peer in een pan en doe daar de kaneel, speculaaskruiden en het sap van de citroen of sinaasappel bij. Wil je suiker toevoegen, dan kan dat er nu ook bij. Laat even 1 minuut zo staan.
  • Doe het water erbij en breng het aan de kook. Laat het een poosje zachtjes koken.
  • Laat het afkoelen en pureer het tot een gladde moes.

Dit is ook leuk om te lezen:

Vond je deze blog leuk? Deel ‘m met je vrienden! Niets meer missen? Volg ons dan op Facebook