Salades zijn voor mij echt “hit or miss’. Ik vindt ze al snel niet boeiend genoeg. Ik weet dat er meer mensen zijn die er hetzelfde over denken, daarom hierbij twee salade recepten die ik graag maak!
Gegrilde ananas salade met vegan kipstukjes
Wat je nodig hebt voor deze lekkere salade
- 150-200 gram vegan kipstukjes (bijv. vegetarische slager)
- 4 ringen verse ananas
- 50 gram veldsla
- 50 gram rucola
- 1 rode ui
- 30 gram walnoten
- 1/2 Spaanse peper
- 1 el balsamicoazijn
- 1 el olijfolie
Zo maak je deze verse salade:
Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Als je geen grillpan ter beschikking hebt kun je ook een normale koekenpan gebruiken, maar dan krijg je niet die mooie grillmarks. Doe een beetje olijfolie op de pan en grill de ananasschijven tot ze een kleurtje hebben. Bak nu de kipstukjes bruin.
Snijd de rode ui in dunne, halve ringen en doe hetzelfde met de Spaanse peper. Verhit de walnoten even kort in de pan (optioneel). Doe nu eerst de veldsla, rucola en ui in een salade kom en daarna de walnoten, kipstukjes, ananas en Spaanse peper. Doe nu de balsamicoazijn en de olijfolie er overheen als dressing en klaar!
Boerenkool- vijgensalade met zoete aardappel
Wat je nodig hebt
- 1 middelgrote zoete aardappel
- 4 á 5 verse vijgen
- 100 gram gesneden boerenkool
- 30 gram pecannoten
- 1 klein blikje kikkererwten
- 2 el olijfolie
- Jonnie Boer kruiden ‘Baharat’ op smaak
Voor de dressing
- 1 el vegan mayo
- 1 tl agave siroop
- 2 tl mosterd
- 1 tl citroensap
- water om eventueel te verdunnen
Zo maak je het!
Verwarm de over op 200°C en snijdt de zoete aardappel in hapklare blokjes, leg ze op een bakplaat met wat olie, zout en peper. Laat het blikje kikkererwten uitlekken en doe deze in een kom samen met: 1 el olijfolie en de Jonnie Boer kruiden en meng dit zodat alles bedekt is in kruiden. Bak alles ongeveer 25 min, of totdat ze aardappel gaar is en de kikkererwten een knapperig laagje hebben. Draai alles tussendoor 1 of 2 keer om.
Voor de dressing vermeng je alle genoemde ingrediënten die genoemd zijn met elkaar. Proef of hij goed op smaak is en voeg anders wat meer van het gene toe wat je nog mist.
Doe nu de boerenkool in een salade kom en meng de dressing er goed door. Omdat boerenkool vrij stevig is mag je dit hardhandig doen. Snijdt de vijgen in partjes en voeg alle overige ingrediënten toe aan de salade.
Dit is ook leuk om te lezen:
Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram of @vegalifetyle