Afgelopen weken ben ik erg bezig met ketogeen dieet. Afgelopen week hebben wij besloten dat mijn zoon ketogeen gaat eten. Dit is een heel proces en ik was mij eigenlijk al een beetje aan het verdiepen in gezonde, maar vooral ook lekkere recepten voor hem. Zo zijn deze vegan pannenkoeken van amandelmeel ontstaan.
Deze koolhydraatarme pannenkoekjes gemaakt van amandelmeel. Ze zijn erg lekker om te eten als ontbijt, lunch of diner, kortom wanneer jij maar wil. Door het gebruik van amandelmeel in plaats van bloem of een kant en klare mix bevatten deze pannenkoeken maar liefst 90% minder koolhydraten. Of ze in het ketogeen dieet passen, dat weet ik nu nog niet, daar krijgen wij nog training in. Maar heel eerlijk vind ik het zelf ook wel erg fijn om minder koolhydraten binnen te krijgen. En als dat op deze manier kan, gezond en ook nog eens heel erg lekker … Dan zie ik alleen maar een win win.
Wat heb je nodig voor de vegan amandelmeel pannenkoeken?
- 250 g amandelmeel
- 500 ml almond melk
Zo maak je de vegan amandel pannenkoeken
Meng de amandelmeel en de amandel melk door elkaar en klopt tot een goed beslag
Verwarm in een anti-aanbakpan (erg belangrijk!) een beetje olie en doe ongeveer (ligt ook aan de grote van je pan) opschep lepels beslag erin. Bak ze zo als je ook met andere pannenkoeken doet.
Topping op je vegan amandelmeel pannenkoek
Deze lekkere vegan pannenkoeken, kun je beleggen met wat je wil. Hou er alleen wel rekening mee, dat suiker en stroop en vele fruitsoorten weer veel koolhydraten bevatten.
Zelf eet ik ze graag met stroop … Ja ik weet het is ook gewoon suiker en ongezond. Daarom vind ik de keuze voor een gezonde amandelmeel wel erg fijn, dan is het niet dubbel op.