Hartige Pannenkoekjes

vegan hartige pannenkoekjes

Vandaag ga ik deze hartige pannenkoekjes maken, ik heb er zin in. Bij het Pannenkoekenschip at ik voor ik vegan was weleens een hartige pannenkoek, maar thuis maak ik ze bijna altijd zoet. Ik ben nou eenmaal een zoetekauw, daarom vind ik het ook zo leuk om echt weer iets nieuws te maken.  

Vaker Plantaardig van Suzanne Beekenkamp

Het boek vind ik er fris uitzien, erg toegankelijk voor mensen die vaker veganistisch willen eten. Er staan verschillende hoofdstukken in: ontbijt, lunch, salades, soep, avondeten, tussendoortjes en zoete recepten. Er staat zelfs een planning in voor een weekmenu, hoe cool is dat? Suzanne zit op social media met haar platform puur Suzanne. Ze inspireert mensen om meer en meer de keuze te maken om plantaardig te eten. Dit heeft haar geïnspireerd tot dit boek, vol makkelijke, snelle en lekkere recepten. 

Als ik het boek doorblader zie ik hoe overzichtelijk het is. Een foto en daarnaast staat het recept. De pagina waar het recept op staat is wit gehouden, dat zorgt voor openheid en lucht. Daarmee heeft ze perfect het gevoel van laagdrempelig zijn te pakken. Online is het boek onder andere hier te koop.

Kikkererwtenmeel voordelen

Kikkererwtenmeel wordt gemaakt van gemalen kikkererwten. Het heeft een geel-achtige kleur en een fijne textuur. Kikkererwtenmeel heeft rauw een uitgesproken bittere smaak, die veel mensen erg vies vinden, maar deze verdwijnt als je het meel verhit. Je kunt dit meel gebruiken voor sauzen mee te binden, eivervanger, in pannenkoeken en cakes. Als je dit meel in combinatie met andere soorten glutenvrij meel gebruikt is het geschikt om tarwemeel te vervangen in glutenvrije recepten. 

Bereiding van de hartige pannenkoekjes

De stappen zijn easy, ik merk dat ik vertrouwen heb in het boek, de opzet en de ingrediënten. Ik ga met alle vertrouwen aan de gang. Dit keer echt eventjes iets totaal anders maken dit keer. Het recept bestaat in feite uit twee makkelijke recepten, één van de pannenkoekjes, de andere voor je eigen favoriete hummus. De pannenkoekjes is een kwestie van alles in een kom doen, roeren en dan bakken. Hummus is opzicht ook erg makkelijk te maken.

Smaaktest Hartige Pannenkoek

De hummus brengt de smaak omhoog. De groenten, die ik even in de oven heb bereid vind ik de echte coole gasten. Het is een lekker lunch-gerechtje, vult goed. Ziet er vers en aangenaam uit. Uit alle gerechten die ik uit dit boek heb geprobeerd, is deze mijn minst favoriet. De chocolade mousse zou ik met alle liefde opnieuw maken, de linzensoep ook, deze heeft niet mijn hart gestolen, vind het wel lekker. Zeker eens wat anders dan een boterham! 

Dit is ook leuk om te lezen

vegan hartige pannenkoekjes
Afdrukken

Hartige Pannenkoek

Makkelijk lunch gerecht, pannenkoekjes met gegrilde groenten en hummus
Gang lunch
Trefwoord hartig, hummus, kikkererwten, pannenkoek
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Porties 2
Auteur Jubinka

Equipment

 • koekenpan

Ingrediënten

 • 150 gr kikkererwtenmeel
 • 250 ml water
 • 1 eetlepel verse bieslook
 • snuf peper
 • olie om in te bakken

Topping hartige pannenkoek

 • hummus
 • gegrilde groenten

Instructies

 • Gril je favoriete groenten in een grillpan en maak van tevoren je favoriete hummus. Mijn favoriete hummus heb ik gelinkt in de tekst hierboven.
 • Doe het kikkererwtenmeel en het water in een kom en meng dit met een garde.
 • Roer naar smaak wat bieslook en peper door dit beslag. Laat het beslag een halfuur staan.
 • Verhit een klein beetje olie in een pan en laat de pan goed heet worden.
 • Schep een een flinke lepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek aan beide kanten gaar
 • Besmeer de pannenkoek met hummus en beleg daarna met gegrilde groenten
 • Eet smakelijk

Notities

Tip
Je kunt de pannenkoek ook beleggen met gebakken champignons en spinazie.