Vegan en suikervrij snoep

Vegan snoep

Vegan en suikervrij snoep: Snoepen, we doen het allemaal wel eens. Er komt steeds meer vegan snoep en daardoor ook steeds meer keus. Zelf was ik vroeger een enorme snoepkont, dat is nu wel een stuk minder. De kinderen hierin huis daarin tegen … Daarom ben ik ook erg blij met deze vegan en suikervrije snoep.

Zonder toegevoegde suikers

Er wordt geen suiker aan het snoep toegevoegd. Dat betekend dus, dat er geen geraffineerde suikers in het snoep zit.

Hoe lees je het etiket dan?

Bij de ingrediënten staat geen suiker. Dit is er immers niet bij in gedaan. Maar er staat toch suiker op bij voedingswaarden. Ja dat komt omdat het product zelf wel suiker bevat. Zoals fruitsuikers bijvoorbeeld, als er bessen aan toegevoegd zijn. Dan zit er fruitsuiker in. Dit komt van nature voor in het producten en zijn geen geraffineerde suikers aan toegevoegd.

Is snoep niet vegan?

Nee, snoep is niet altijd vegan. Tegenwoordig gelukkig heel er gelukkig heel veel vegan snoep, maar ook nog heel veel niet.

Verschillende ingrediënten die niet vegan zijn, kunnen aan snoep zijn toegevoegd

Veel niet vegan snoep bevat gelatine. Daarnaast wordt er voor de kleurstof ook gebruik gemaakt van bijvoorbeeld luizenbloed. Dan zit er soms ook nog weipoeder in snoep (melkpoeder is wel vegan, heeft niets met melk te maken) en dierlijke oliën. Let op vegetarisch snoep is dan wel vrij van gelatine. Maar kan nog steeds weipoeder, dierlijke oliën, kleurstof, geurstoffen of bijenwas bevatten.

Vegan en suikervrij snoep, dat is vast heel gezond!

snoep zonder toegevoegde suikers en dierlijke ingrediënten is inderdaad een stuk gezonder dan de suikerrijke varianten. Maar het is nog steeds snoep en zie het als een gezonder alternatief voor gewoon snoep. Geniet er van maar wel met mate, zie het als een guilty-please moment. Het vervangt ook niet je groente en fruit momenten.

Food2smile heeft vegan suiker en glutenvrij snoep
Wij mochten een aantal verschillende soorten snoep van Food2smile proberen. Dat vonden de kinderen hier geen straf. Al het snoep is naast vegan en suikervrij ook nog eens vrij van gluten.

Food2smile heeft vegan en suikervrij snoep

Wij mochten een aantal verschillende soorten snoep van Food2smile proberen. Dat vonden de kinderen hier geen straf. Al het snoep is vegan en suikervrij. En veel soorten ook nog eens glutenvrij.

Veel smaken en soorten snoep

Je kunt het zo gek niet bedenken of dit soort snoep zit wel in het assortiment van Food2smile. Toffee, drop, gummy mix, lolly’s, cola flesjes en zelfs marshmallows.

Naast snoep kun je hier ook terecht voor vegan, suiker en glutenvrije chips. Hierin zijn drie smaken, naturel, paprika en salt en pepper. De paprika was hier favoriet. Deze zakjes zijn ideaal om mee te nemen voor onderweg. Deze chips zijn wat anders van structuur dan gewone chips en dat maakt ze ook zo lekker. Ze hebben een lekkere smaak en bite.

Snacks

Voor wie guilt-free van iets lekkers wil genieten, zijn de verantwoorde snacks van Food2Smile dé uitkomst. Deze repen zijn ook zonder toegevoegde suikers en alleen natuurlijke kleur- en smaakstoffen. Ook deze vielen hier goed in de smaak en vind ik ideaal voor mee naar het werk of onderweg.

Wij zijn enthousiast over al dit lekkers. wat veel gezonder is. Je geeft jezelf of je kind geen suikerbom terwijl je wel van iets zoets kunt genieten. Dat noemen wij ‘snacking with a smile’!