Tiramisu is een van oorsprong Italiaans dessert. Het is één van de lekkerste toetjes is die ik ken, deze veganistische tiramisu variant is nog vele malen lekkerder. De naam betekent dan ook letterlijk trek mij omhoog, wat zoveel inhoudt als beur mij op of maak mij blij. Dit lekkere dessert maak je gemakkelijk zonder koemelk en eieren. Vegan Tiramisu is een ideaal nagerecht voor als je een grote groep te eten krijgt. Je kunt het al een dag van te voren klaar maken.
Als je deze vegan tiramisu ook aan kinderen wil geven … Dan kun je de likeur 43 eruit laten of een aparte schaal voor de kinderen maken. Of je maakt deze: Vegan Tiramisu met blauwe bessen … Kids proof
Het is helemaal niet lastig of moeilijk om een plantaardige, lactosevrije en eivrije versie van deze heerlijke tiramisu te maken. En het leuke is dat niet vegans deze vaak nog veel lekkerder vinden dan de koemelk variant.
Veganistische tiramisu hoe maak je het?
- Voeg de riet suiker toe in het kopje extra sterke koffie.
- Doe de slagroom samen met de poedersuiker en de klop fix in grote kom en klop op tot een mooie stevige slagroom.
- Klop de mascarpone in een andere kom los en voeg de likeur 43 en 2 lepels sterke koffie toe.
- Meng nu beide mengsel samen in een kom en klop nog heel kort even op.
- Dompel de biscuitjes in de koffie en leg ze in een grote schaal of meerdere kleine kommetjes. Zorg voor 4 laagjes biscuitjes en sluit af met nog 2 a 3 lepels koffie over de koekjes te sprenkelen.
- Verdeel het mascarpone mengsel over de koekjes.
- Zet de vegan tiramisu een paar uur in de koelkast. Lekkerste is om het een dag van te voren te maken.
- Voor het serveren zeef je de cacao poeder over de tiramisu.
Vegan mascarpone kun je gewoon kopen
Vegan mascarpone is te koop bij diverse Jumbo winkels. Online bij o.a. Veggie4u. Voor dit recept is er gebruik gemaakt van de plantaardige mascarpone van Schlagfix.
Presentatie van het vegan dessert
Er zijn verschillende mogelijkheden om de vegan tiramisu op te dienen. Je kan het in een grote schaal doen en deze dan op tafel zetten. Zo kan iedereen zelf pakken. Of als het een chique dinertje is dan kun je het per persoon maken in een apart glaasje of kommetje. Let wel op dat je de porties niet te groot maakt, want tiramisu is een machtig toetje.
Ga jij plantaardig met kerst? Dan is deze vegan variant van tiramisu het ideale toetje!
Vegan Tiramisu
Ingrediënten
- 1 pakje vegan mascarpone van Schlafix;
- 250 gram vegan slagroom;
- 1 zakje klop fix1
- 1 pakje biscuitjes;
- 2 eetlepels poedersuiker
- 2 eetlepels rietsuiker
- 1 kop extra sterke koffie (chocolademelk is ook erg lekker)
- 2 eetlepels likeur 43 Als er kinderen mee eten, laat je deze achterwege
- 2 eetlepels cacao poeder
Instructies
- Doe de rietsuiker in de koffie en roer dit goed door.
- Doe de slagroom samen met de poedersuiker en de klop fix in grote kom en klop op tot een mooie stevige slagroom.
- Klop de mascarpone in een andere kom los en voeg de likeur 43 en 2 lepels sterke koffie toe.
- Meng nu beide mengsel samen in een kom en klop nog heel kort even op.
- Dompel de biscuitjes in de koffie en leg ze in een grote schaal of meerdere kleine kommetjes. Zorg voor 4 laagjes biscuitjes en sluit af met nog 2 a 3 lepels koffie over de koekjes te sprenkelen.
- Verdeel het mascarpone mengsel over de koekjes.
- Zet de vegan tiramisu een paar uur in de koelkast. Lekkerste is om het een dag van te voren te maken.
- Voor het serveren zeef je de cacao poeder over de tiramisu.
Dit heerlijke recept is gemaakt door lezeres Amy Duinslaeger.
Nicole heeft een super lekker Pepernoten tiramisu (Alle ingrediënten zijn vegan verkrijgbaar)
Felice Veenman says:
ik ben niet zo van de vegan keuken moet ik zeggen..ik zal dit dus niet snel maken
Vega Lifestyle says:
Jammer om te lezen. Hij is wel echt super lekker vegan of niet vegan deze is onweerstaanbaar 😉
Sigrid Poelstra says:
Deze ga ik voor komende kerst dagen maken. Zag al meer lekkere recepten op deze site staan. bedankt voor dit lekkere recept.
Vega Lifestyle says:
Wat een leuke reactie. Fijne feestdagen en geniet van het lekkere diner
M says:
Voor hoeveel personen is bovenstaand recept? Ik wil het voor de verjaardag van mijn schoonmoeder maken voor circa 7-8 personen. 🙂
Yvonne says:
Deze is voor 6 tot 8 personen geschikt. Ligt ook een beetje aan de porties .