Vegan Marokkaanse Kikkererwtensoep

Marokkaanse Kikkererwtensoep

Het is alweer even geleden dat ik een recept gemaakt heb. Doordat ik ziek was had ik even totaal geen zin om te koken of te eten. Nu had ik er weer onwijs veel zin in. Ik wilde eens iets nieuws en kwam uit op deze Marokkaanse Kikkererwtensoep

Google op een lekker recept

In mijn feed zie ik soms de lekkerste gerechten, die soms vegan zijn, maar soms ook niet. Een kikkererwtensoep zag ik, dit is nog een onbekende soep voor mij. Interesse word gewekt en ik weet gelijk hoe ik hier mijn eigen twist aan kan geven. Ik haal de boodschapjes in huis, blij dat ik alles heb kunnen vinden. De Marokkaanse keuken ken ik niet, maar de kruiden die ik gebruik en de combinatie ervan is me wel goed bevallen in andere gerechten. Met veel zin kan ik niet anders dan mezelf even in mijn keuken op sluiten. 

In de maak de Marokkaanse Kikkererwtensoep

Dit is een soep die makkelijk is, wat minder snel vanwege de kooktijd, maar qua voorbereiding ben je weinig tijd kwijt. De kruiden serveren gelijk als ik ze in de pan doe, een kruidige, pittige geur verspreid zich, mijn ogen wateren er zelfs een beetje van. Kerrie heeft me in zijn grip, de anderen ondersteunen, voegen hun eigen warmte en geur toe. Nu de kooktijd vordert vind ik dat het niet een niet rijkgevulde soep is. Dat moet ik aanmerken als minpuntje. Een mooie toevoeging in de soep om hem wat meer te vullen of hem meer body te geven is bloemkool. Bloemkool combineert fantastisch met kerrie en is mild van smaak. Nu weet ik dat ik paprika, lente-uitjes en sesamzaad heb om mee te garneren, laten we hopen dat daarmee deze soep helemaal naar zin is.

Top of flop, deze Marokkaanse Kikkererwtensoep?

De gouden kleur die hij me geeft, is verblindend. Het valt me op dat het geen rijkgevulde soep is, daarom heb ik er snel iets bijgemaakt. Een flapje met oesterzwammen, erg lekker. Naast de eerste indrukken, geef ik mijn neus de ruimte, kokosmelk, bosuitje en kerrie vullen mij. Roerend door mijn soep heb ik zin om te beginnen. Ik neem een hap met alles op mijn lepel. De smaak is zacht geworden door de kokosmelk, maar nog steeds goed aanwezig. De structuren van de gekookte groenten en de ongekookte maakt hem een beleving. Het is de perfecte soep om weer te starten met gezonder eten. Deze gouden soep is misschien niet geheel koninklijk, maar hij geeft ontzettend veel, een soep die je met open armen ontvangt en ook nog een slaapliedje voor je zingt. 

Marokkaanse Kikkererwtensoep
Afdrukken

Vegan Marokkaanse Kikkererwtensoep

Porties 4
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten schoongespoeld en uitgelekt
  • 1 grote winterwortel in stukjes
  • 2 cm verse gember geraspt
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 yu gesnipperd
  • 1 liter groentebouillon 
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 2 lente-uitjes in ringetjes
  • 2 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel olie
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Bak ui en knoflook in olie. Kruiden erbij, wortel, gember en kikkererwten. Bak even mee.
  • Bouillon erbij, breng aan de kook, laat 40 minuten koken. 
  • Haal soep van vuur. Doe kokosmelk erdoor, breng op smaak met zout en peper. Schep op, garneer met paprika, lente-uitjes en sesamzaad. 
    Eet smakelijk! 

Dit is ook leuk om te lezen: