Salade van broccoli, dadels & pecannoten met limoendressing

Salade van broccoli, dadels & pecannoten met limoendressing

Salade van broccoli, dadels & pecannoten met limoendressing, dit heerlijke recept komt uit, Het groene kookboek. Met 75 originele en smaakvolle groenterecepten. Een heerlijk boek met recepten voor elke dag. Met minimale inspanning, zo min mogelijk ingrediënten en uiteraard weinig tijd, zet je een lekker én smakelijk resultaat op tafel. In 15 à 30 minuten ben je klaar!

Bekentenis: ik ga mijn hele leven al groene salades uit de weg en ben helemaal geen fan van rauwe broccoli (om van rauwe bloemkool nog maar te zwijgen). Maar deze smakelijke, voedzame salade – geïnspireerd door een broccoligerecht dat ze in restaurant Dishoom in Londen serveren – zal zelfs de meest verstokte slasceptici overtuigen. Hij zit boordevol kleur,
smaak en textuur en is opmerkelijk genoeg de volgende dag net zo lekker als lunch. En ik vermijd hier het ‘rauwebroccoliprobleem’ door hem even snel te blancheren voordat ik de dressing toevoeg. Geef er warm platbrood
(glutenvrij, als je dat wilt) en hummus bij voor een vullende, kleurrijke avondmaaltijd. Aldus de auteur

In het boek staan veel recepten met lekker veel groente. Het boek is vega, wat betekent dat niet alle recepten vegan zijn, wel veel. De meeste recepten zijn echter wel makkelijk te veganizen. Bij sommige recepten staat het al vermeld; bijvoorbeeld, boter kan heel eenvoudig één op één vervangen worden door een plantaardige variant. Als je graag meer groenten wilt eten, is dit boek zeker een aanrader.

Salade van broccoli, dadels & pecannoten met limoendressing
Afdrukken

Salade van broccoli, dadels & pecannoten met limoendressing

Porties 4 porties

Ingrediënten

  • 200 gram peultjes, in de lengte gehalveerd
  • 1 broccoli, roosjes in dunne plakjes gesneden
  • ½ rode ui, in dunne plakjes
  • 6 medjooldadels, ontpit en in plakjes
  • 100 gram pecannoten, grof gehakt

Voor de dressing

  • 2 geraspte schil en sap van 2 biologische limoenen (je hebt 50 ml sap nodig)
  • 50 ml olijfolie
  • 2,5 cm verse gember, fijn geraspt
  • 1 tl zeezoutvlokken, plus extra naar smaak
  • 1 rode chilipeper, in dunne ringen

Instructies

  • Doe de peultjes, broccoli en rode ui in een grote kom, voeg kokend water toe en laat alles 2 minuten blancheren en daarna goed uitlekken.
  • Klop intussen de limoenschil en het -sap, de olijfolie, gember, het zeezout en de chilipeper voor de dressing in een kleine kom door elkaar.
  • Meng in een grote kom de uitgelekte peultjes, broccoli en ui met de dressing, dadels en pecannoten. Proef, voeg als dat nodig is nog wat extra zeezout toe en dien meteen op. De kleuren van deze salade zullen de volgende dag misschien iets minder fris en levendig zijn (als gevolg van het limoensap in de dressing), maar dat heeft absoluut geen invloed op de smaak – die is er zeker niet minder om!

Handig om te weten over: Het groene kookboek

Het boek is op 12 juni 2024 uitgekomen en heeft de eerste maande een korting van maar liefst 6 euro. Als jij het boek voor 12 juli 2024 koopt of online besteld.

  • ISBN : 9789023017301
  • Auteur : Rukmini Iyer
  • Fotografie : David Loftus
  • Fotografie portret: Emily Marthick
  • Styling: Jo Jackson & Rukmini Iyer 
  • Uitgever: Brecht
  • Online onder andere hier te koop

Dit vind je misschien ook wel leuk om te lezen: