Auberginespread: Baba ganoush is een heerlijke auberginespread uit de Mediterrane keuken. Je kunt het smeren op een vers stokbroodje of wat dacht je van een zelfgemaakte flatbread. Lekker voor bij de borrel of andere feestje of gewoon lekker zo …
Auberine
Aubergine is een vruchtgroente en wat voor groente? Ja inderdaad een vruchtgroente. Bij een vuchtgroente eet je de vrucht. Bij andere groentes eten we de stengels, bladeren of de wortel. Andere vruchtgroentes zijn bijvoorbeeld: Tomaten, komkommer en courgette. Aubergines zijn er in verschillende kleuren. Iedereen kent de aubergine wel, maar hem ook daad werkelijk eten. De meeste weten niet goed hoe ze de aubergine kunnen bereiden. Dat is echt super jammer! Je kunt er zoveel kanten mee op, grillen, wokken, bakken en je kunt er de lekkerste spreads en dips mee maken. De meeste kennen vooral de paarse variant maar ze zijn er ook in het wit, roze en groen.
De aubergine zit vol met vitamines, vezels en mineralen zoals magnesium en foliumzuur. En nog een leuke bijkomstigheid … deze groente calorie-, en koolhydraatarm en glutenvrij.
Vegan auberginespread wat heb je nodig?
- aubergine
- knoflook (1 a 2 teentjes)
- 2 theelepels tahini (sesampasta)
- verse kruiden (peterselie en basilicum bijvoorbeeld)
- snufje kruiden (Herbamare van A.Vogel)
Hoe maak je deze lekkere groente spread?
- Snijd de aubergine in twee helften en doe hem 30 minuten in de oven op 180 graden.
- Verwijder de schil van de aubergine en snijd hem in stukjes
- pers de knoflook (zelf heb ik een apparaatje waar ik de knoflook en kruiden in maal)
- doe alles in een meng kom en pureer het met de staafmixer.
Lekker op een stokbroodje of toastje bijvoorbeeld.
Dit is ook leuk om te lezen …
- Veganistische kikkererwtenstoofschotel
- Planten in huis voor je gezondheid?!
- Welke vaatwastabletten zijn vegan?
- Cosy en Trendy Streetfood Festival Aperoset“>Cosy en Trendy Streetfood Festival Aperoset
Deel dit recept gerust op Social media met al je vrienden en familie!
Vegan auberginespread of wel Baba ganoush
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels tahini (sesampasta)
- naar smaak verse kruiden (peterselie en basilicum bijvoorbeeld) zelf doe ik ongeveer een handje
- snufje Herbamare van A.Vogel (zijn zout kruiden)
Instructies
- Snijd de aubergine in de lengte in twee helften en doe hem 30 minuten in de oven op 180 graden.
- Verwijder de schil van de aubergine en snijd hem in stukjes
- pers de knoflook
- doe alles in een meng kom en pureer het met de staafmixer.
2 thoughts on “Vegan auberginespread … Ofwel Baba ganoush”