Aubergine kokoscrème

Aubergine kokoscreme - vegan recept - veganistisch eten - plantaardige recepten

De smaak van deze maaltijd crème met geroosterde aubergine is zacht, romig en exotisch.  Geserveerd met basmati rijst. Een feest op je bord. Met deze aubergine kokoscrème scoor je zeker punten bij je gezin of gasten. Dit is een recept van Vegan Today maaltijdboxen. Bij Vegan Today kun je iedere week een maaltijd box bestellen. Je kunt dan kiezen voor 1-2 personen of voor 3-4 personen. Iedere week is het een andere box met heerlijke maaltijden. Je krijgt alle ingrediënten die je nodig hebt voor het recept en het recept erbij waarin alles stap voor stap staat uitgelegd hoe je het maakt. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel op de site van Vegan Today

Wat heb je nodig voor de vegan Aubergine kokoscrème?

Recept voor 2 personen …

  • 250 gr aubergines
  • 1 ui
  • gember ongeveer een centimeter
  • 1 teen knoflook
  • rode peper
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1 kardemom
  • tomaat
  • 50 gr kokosroom
  • 1 el limoensap
  • kleine bos verse koriander
  • 150 gram basmati rijst
  • zout, olie en peper

Hoe maak je de veganistische Aubergine kokoscrème?

Stap 1:
Doe de gewassen rijst met vocht (1½ hoeveelheid vocht op 1 hoeveelheid rijst) in een smalle pan met dikke bodem. 
Zet de pan op hoog vuur en breng al roerend aan de kook.  Zet het vuur laag en laat de rijst met een deksel op de pan in 8-10 minuten gaar worden.

Stap 2:
Snijd de aubergine in plakjes en dan in vieren. 

Stap 3:
Verwarm de oven voor op 190 ° C  (of 170 ° C hete lucht).  Spreid de aubergine uit op een bakplaat en besprenkel met olie en zout en peper naar smaak aan beide kanten. Rooster ze gedurende 15-20 minuten en draai ze halverwege een keer om. Ze zijn klaar als ze donker goud en zacht zijn.

Stap 4:
Snijd de tomaat grof en de ui (uien) klein. Rasp de gember en de knoflook tot een pulp. Halveer, ontpit en hak de rode peper in kleine stukjes.

Stap 5:
Verhit 1 el olie in een soeppan en kook de uien op middelhoog vuur tot ze zacht en bleek goud zijn. Voeg de gember, knoflook en chili toe en kook nog 3 minuten. Voeg dan de kurkuma en koriander toe. Plet de kardemompeul (maar niet zo hard dat de peulen opengaan), voeg de hele peulen ook toe. Roer 1 minuut en voeg dan de tomaten toe. 

Stap 6:
Kook op een middelhoog vuur tot de tomaten zacht beginnen te worden, roer en voeg dan de kokosroom, 185 ml water en de aubergine toe.

Stap 7:
Breng tot net onder de kookpunt (als het kookt, zal de kokosnootroom schiften) en laat dan 15 minuten zachtjes sudderen onder af en toe roeren. Voeg het limoensap toe en zout op smaak. Roer de koriander blaadjes erdoorheen en serveer met de rijst.

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 418, Eiwit 6, Koolhydraten 15, Suiker 13, Vet 36, Verzadigd vet 30, 
Natrium 0,1

Aubergine kokoscreme - vegan recept - veganistisch eten - plantaardige recepten
Afdrukken

Aubergine kokoscrème

Gang diner
Trefwoord Aubergine, rijst
Porties 2 personen
calorieën 418kcal

Ingrediënten

  • 250 gram aubergines
  • 1 ui
  • gember ongeveer een centimeter
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 1 kardemom
  • 1 tomaat
  • 50 gram kokosroom
  • 1 eetlepel limoensap
  • kleine bos verse koriander
  • 150 gram  basmati rijst
  • zout en peper naar smaak
  • olie om in te bakken

Instructies

  • Doe de gewassen rijst met vocht (1½ hoeveelheid vocht op 1 hoeveelheid rijst) in een smalle pan met dikke bodem. Zet de pan op hoog vuur en breng al roerend aan de kook.  Zet het vuur laag en laat de rijst met een deksel op de pan in 8-10 minuten gaar worden.
  • Snijd de aubergine in plakjes en dan in vieren. 
  • Verwarm de oven voor op 190 ° C  (of 170 ° C hete lucht).  Spreid de aubergine uit op een bakplaat en besprenkel met olie en zout en peper naar smaak aan beide kanten. Rooster ze gedurende 15-20 minuten en draai ze halverwege een keer om. Ze zijn klaar als ze donker goud en zacht zijn.
  • Snijd de tomaat grof en de ui (uien) klein. Rasp de gember en de knoflook tot een pulp. Halveer, ontpit en hak de rode peper in kleine stukjes.
  • Verhit 1 el olie in een soeppan en kook de uien op middelhoog vuur tot ze zacht en bleek goud zijn. Voeg de gember, knoflook en chili toe en kook nog 3 minuten. Voeg dan de kurkuma en koriander toe. Plet de kardemompeul (maar niet zo hard dat de peulen opengaan), voeg de hele peulen ook toe. Roer 1 minuut en voeg dan de tomaten toe. 
  • Kook op een middelhoog vuur tot de tomaten zacht beginnen te worden, roer en voeg dan de kokosroom, 185 ml water en de aubergine toe.
  • Breng tot net onder de kookpunt (als het kookt, zal de kokosnootroom schiften) en laat dan 15 minuten zachtjes sudderen onder af en toe roeren. Voeg het limoensap toe en zout op smaak. Roer de koriander blaadjes erdoorheen en serveer met de rijst.

Nutrition

Calories: 418kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 6g | Fat: 36g

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating