Dit lekkere recept komt uit het kookboek: Smaak, De plantaardige keuken van Yerba. Dit boek is 17 november 2020 uitgekomen. Er staan zoveel lekkere recepten in. En allemaal super mooi opgemaakt. Er staat bij ieder recept hoe je het op kunt maken. De recepten zien er stuk voor stuk super luxe uit. En lijken mega moeilijk om te maken, maar dat valt echt reuze mee! Zeker omdat alles goed stap voor stap uitgelegd wordt.
KNOLSELDERIJ–BLOEMKOOLLASAGNE | CASHEWBECHAMEL | GEROOKTE
PLANTAARDIGE KAAS …
c a s h e w b e c h a m e l
150 g cashewnoten
100 g plantaardige boter
75 g kikkererwtenmeel
5 g zout
750 ml cashewmelk
5 g edelgistvlokken
Laat de cashewnoten een nacht weken in koud water. Giet de cashewnoten af en maal ze fijn in een keukenmachine. Laat de boter smelten in een pan op middelhoog vuur. Voeg de gemalen cashewnoten,
het kikkererwtenmeel en het zout toe. Kook 5 – 8 min. Voeg de cashewmelk toe, draai het vuur laag en kook nog 10 – 12 min. tot de saus is ingedikt. Haal de pan van het vuur. Voeg de edelgistvlokken toe en mix met een staafmixer tot een gladde saus.
b l o e m k o o l b l a d c r u m b l e
100 g plantaardige boter,
koud en in blokjes
100 g bloemkoolbladeren,
grof gesneden
50 g kikkererwtenmeel
200 g glutenvrije bloem
7 g zout
10 g dragon
Verwarm de oven op 180 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Mix de boter en bloemkoolbladeren in een keukenmachine. Voeg het kikkererwtenmeel, de glutenvrije bloem, het zout en de dragon toe en mix tot een fijn kruim. Spreid de crumble uit op de bakplaat en bak 30 min. in de oven. Roer elke 5 min. door. Laat de crumble afkoelen en breek in kleine stukjes.
k n o l s e l d e r i j – b l o e m k o o l l a s a g n e
1 grote knolselderij, geschild
1½ bloemkool, in kleine roosjes
75 oregano, blaadjes fijngesneden
cashewbechamel
3 – 4 druppels liquid smoke
(vloeibare rook)
250 g zachte plantaardige kaas
bloemkoolbladcrumble
- Halveer de knolselderij en snijd met een mandoline in heel dunne plakjes.
- Kook ruim gezouten water in een pan en zet twee kommen ijswater klaar.
- Kook de bloemkoolroosjes 8 – 10 min. Haal met een schuimspaan uit de pan en doe in een kom met ijswater.
- Kook daarna de knolselderijplakjes 3 – 4 min. in het kokende water. Haal met een schuimspaan uit de pan en doe in de andere kom met ijswater.
- Laat de knolselderij en bloemkoolroosjes apart van elkaar uitlekken op keukenpapier en dep droog.
- Meng met de oregano en peper en zout naar smaak.
- Verwarm de oven op 180 ºC.
- Schep 4 eetlepels cashewbechamel in een lasagnebakvorm en spreid goed uit. Leg daarop 1 laag knolselderijplakken, maak dan een laagje van 2 – 4 eetlepels bechamel en schep daar weer bovenop 1 laag bloemkoolroosjes. Herhaal deze handelingen 3 keer. Schep de overgebleven bechamelsaus op de laatste laag bloemkoolroosjes. Druk de lasagne goed aan.
- Meng de liquid smoke door de plantaardige kaas. Verdeel de gerookte plantaardige kaas over de lasagne en bestrooi de bovenkant daarna met de bloemkoolbladcrumble.
- Dek de lasagne af met aluminiumfolie en bak 45 – 60 min. in de oven. Haal de laatste 15 min. het aluminiumfolie van de lasagne af.
Smaak, De plantaardige keuken van Yerba
Dit lekkere recept komt uit het mooie en fijne kookboek Smaak. Dit is echt een super lekkere en leuke cadeautip voor de komende feestdagen, verjaardag of gewoon voor jezelf.
Vandaag kun je meedoen met een leuke kookdemo!
Handig om te weten:
- Auteur: Walter Marskamp Sally Mitchell
- Uitgever: Terra
- Nederlands Hardcover 9789089898487
- Smaak, De plantaardige keuken van Yerba is o.a. te koop bij Bol.com
Dit is ook leuk om te lezen:
- Het dierenleed dat achter jouw donzen kussen schuilt
- Geld besparen op je boodschappen … 13 tips
- Vegan banketletter
Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram of @vegalifetyle