Vegan chocolade-sinaasappel muffin

Vegan chocolade-sinaasappel muffin

Muffins in alle soorten en maten, wij zijn er dol op. En voor we het goed en wel weten zijn ze hier weer op. Met drie kids (lees pubers) in huis … gaan ze als warme broodjes over de toonbank. Dit is het lekkerste en makkelijks vegan chocolade-sinaasappel muffin recept!

Vegan chocolade-sinaasappel muffin … wat heb je nodig?

  • 160 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 60 gram cacao
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 240 gram plantaardige melk (is 1 mok)
  • 110 ml plantaardige olie
  • 1 sinaasappel
  • 15 ml appelcider azijn
  • 180 gram pure chocolade

Vegan chocolade-sinaasappel muffin hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Strijk de bovenkant van de muffinvorm in. Vul met de muffinpapiertjes. Daarom hoef je alleen maar de bovenkant in te vetten. Wil je geen papiertje gebruiken, dan moet je de hele vorm even invetten.
  2. Mix in een kom alle droge ingrediënten (behalve de chocolade). Roer deze goed door elkaar, dit om klontjes eruit te halen en er een beetje lucht in te krijgen.
  3. Was de sinaasappels en rasp de schil van de sinaasappels, zorg dat er geen wit bij zit. Pers de sinaasappels uit.
  4. Meng er voorzichtig de natte ingrediënten er doorheen.
  5. Breek de chocolade in brokken en roer deze door de mix.
  6. Verdeel het deeg over de vormpjes.
  7. Bak 20-25 minuten (je kunt met een saté prikker testen of ze gaar zijn).
  8. Laat de vegan chocolade-sinaasappel muffin 5 minuten afkoelen en haal ze uit de vorm.

Tips voor muffinvormen

Maak je liever Vegan brownies? Op de site van Linda vind je hiervoor een makkelijk recept.

Dit is ook leuk om te lezen:

Deel het dan met onderstaande knoppen via Social Media zodat ook jouw familie en vrienden toegang krijgen tot dit lekker recept.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *