Madras soep

madras soep - vegan soep - veganistische soep

Madras soep dit is vast een soep die je nog niet eerder gehad hebt. Toen wij dit recept ontvingen van Vegan Today moesten wij ook even kijken. Maar geloof mij, deze soep is onwijs lekker! Een voedende soep gemaakt met Chinees kool, prei en zoete aardappel. Met lekkere black eye beans en aquafaba gemixt met madras-curry romige pasta.

Wat heb je nodig voor deze Madras soep

Voor 2 personen;

  • Halve prei;
  • 200 gr zoete aardappel;
  • 200 gr Chinese kool;
  • 1 knoflook teen;
  • 400 gr black eye bonen (+aquafaba);
  • 300 gr madras-currypasta;
  • 50 gr pastasoep;
  • 500 ml water;
  • olie en zout.
madras soep - vegan soep - veganistische soep

Madras soep hoe maak je het?

Stap 1:
Snijd de prei en de knoflook fijn. 

Stap 2:
Schil en snijd de zoete aardappel in blokken.  

Stap 3:
Snijd de Chinese kool in slingertjes.

Stap 4:
Doe de prei en de knoflook met een beetje olie in een soeppan. Blijf goed roeren. Na 2 minuten voeg de Chinese kool toe en meng goed met de rest.

Stap 5:
Voeg het water toe. Wanneer het begint te koken voeg de pastasoep en de zoete aardappel toe. Laat het koken op laag vuur tot de pasta lekker “al-dente” is geworden. Zet het vuur uit.

Stap 6:
Voeg de black eye bonen met de water (aquafaba) van de blik. Voeg de madras-currypasta en meng alles goed. nog een beetje zout om op smaak te brengen.

Stap 7:
Verwarm de soep. Eet smakelijk!

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon: Energie: kcal 486, Eiwit 11, Koolhydraten 37, Suiker 5, Vet 18, Verzadigd vet 1,  Natrium 115

Dit is ook leuk om te lezen:

Vind je dit een lekker recept? Help mij dan dit te verspreiden door het te delen met andere mensen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *