Puru Pure Protein: Dit recept is vernoemd naar de vegan top sporter Puru Schout. Puru is personal trainer, lifestyle- en businesscoach en naturel bodybuilding atleet. Een delicieuse bom van plantaardige en pure proteïne op je bord. Dit recept is gemaakt door Vegan Today. Wij mogen iedere donderdag een recept van ze delen.
Puru Pure Protein wat heb je nodig?
2 personen
- 200 gr broccoli,
- 1 tl gemberpoeder,
- 200 gr tofu,
- ½ rode paprika,
- 2 tl kala namak,
- 200 gr linzen,
- 1 tl nootmuskaat,
- 500 ml water,
- 125 gr gedroogde aardappelpuree,
- 2 el pompoenpitten,
- olie en zout.
Hoe maak je de Puru Pure Protein?
Stap 1:
Snijd de broccoli in kleine roosjes en doe dit in een pan met water en een beetje zout breng het aan de kook. Kook tot ze lekker zacht maar krokant zijn geworden. Zeef en bewaar het kookwater.
Stap 2:
Open het blik met linzen. Zeef en bewaar.
Stap 3:
Snijd de paprika in stukken en de tofu in blokken. Doe ze in een pan met een beetje olie. Wanneer ze goudbruin beginnen te worden voeg de broccoli, de linzen en de kala namak toe. Roer goed en zet de vuur uit.
Stap 4:
Gebruikt het water waar we de broccoli in hebben gekookt, Om met de aardappelpuree te mengen. Zet het op de vuur en laat het verdikken.
Stap 5:
Voeg de gemberpoeder en de kurkuma aan de aardappelpuree toe en eventueel nog meer zout. De puree moet stevig worden.
Stap 6:
Maak je handen nat en neem een deel van de puree (een balvorm) om een bodem van te maken. Bevochtig je handen opnieuw en maak er een soort diep bord van op je bord.
Stap 7:
Leg de groenten en tofu op de aardappel bodem en besprenkel met pompoenpitten.
VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon: Energie: kcal 533, Eiwit 31,7, Koolhydraten 58,5, Suiker 3,8, Vet 16,5, Verzadigd vet 4,4, Natrium 2,4