Je voeten vertroetelen …

Je voeten vertroetelen

Je voeten vertroetelen: Onze voeten zijn een ondergeschoven kindje. En die verdienen echt wel wat meer liefde een aandacht. In dit artikel geven je tips voor een lekkere en goede thuis pedicure behandeling van jezelf.

Tijd voor jezelf

Je voeten vertroetelen is één van de leukste en meest ontspannen dingen die er is. En zeg nu zelf ze verdienen het toch ook?! Zeker nu het mooie weer er langzaam maar zeker weer aankomt. Die sandaaltjes, slippers staan al een eeuwigheid op ons te wachten. Tijd dus om onze voeten voorjaar proof te maken.

Ontspannend voetenbad

Net zoals bij de pedicure begin je met een heerlijk ontspannen voetenbad. Doe lauwwarm water in een voetenbad, emmer of andere bak waar je voeten helemaal in kunnen. Doe wat badolie, Keltisch zout (ontgift het lichaam), of magnesiumvlokken in het voetenbadje. Dit werkt niet alleen heel erg ontspannen voor je voeten, maar voor je hele body en mind. Blijf 10 a 15 minuten met je voeten in het badje met je voeten. Je kunt eventueel een boek of tijdschrift lezen, of een heel relaxed muziekje opzetten.

Neem ook gelijk je nagels mee

Je kunt je nagels ook scrubben. Dit doe je met een speciale polijstvijl.Je begint met de roze over je nagelplaat te gaan. Dit doe je niet te lang, ongeveer 10 a 15 keer heen en weer. Dan doe hetzelfde met de witte en tot slot de grijze, deze grijze haalt de natuurlijke olie in de nagel naar boven. De roze mag je maar 1x per maand doen. de witte en grijze vaker (kan meerdere keren per dag zelfs).

Scrubben maar

Voordat je, je voeten afdroogt kun je met een eeltrasp onder je voeten alvast het grove eelt verwijderen. Dit zit vaak onder je hiel en onder de bal van je voet. Als je dit gedaan hebt, droog dan je voeten goed af. Je kunt nu met een scrub speciaal voor je voeten, de voeten insmeren, en korte voetmassage is nu wel erg lekker. Laat dit 5 minuten intrekken en verwijder het dan. Dit kun je doen door je handen een beetje nat te maken en dan weer inmasseren. Doe dit wel boven het voetenbadje of een handdoek. Spoel het overtollige aan product van je voeten of haal dit weg met een washand.

Massage tijd

Nu je lekker in de mood bent is er niets lekkerder dan een zelf voetenmassage. Leg je voet op je andere been (halve kleermakers zit). En masseer je voet. Gebruik hiervoor een lekkere hydrateren voetencrème

of een huidolie. Masseer iedere voet 5, 10 of 15 minuten. Je zou merken dat je voeten je dankbaar zijn hiervoor.

Nagels vijlen

Je voeten zijn nu super zacht en voelen relaxed en ontspannen aan. Je nagels glanzen erover. Tijd om je nagels te vijlen. Je mag je nagels nooit knippen. Je nagelplaat bestaat uit drie lagen en als je de nagel knipt komt er zoveel druk op de nagel te staan dat de kans op een litteken (overdwarse barst) in je nagel groot. Deze krijg je er nooit meer uit. Daarom raden wij aan om je nagels te vijlen. In dit artikel vertellen we je precies hoe je, je nagels het beste kunt vijlen. Nagels vijlen hoe doe je dat?

Lakken maar …

Je voeten en nagels zien er nu tip top uit. Je kunt nu zo in die mooie sandaaltjes of trek je liever mooie slippers aan? Je kunt nu gewoon voor puur natuur gaan. Maar je kunt er ook voor kiezen om je tenen wat meer kleur te geven met een mooie nagellak. Vergeet niet om eerst een base coat aan te brengen, zo voorkom je verkleurde teennagels. In dit artikel kun je alles lezen over het lakken van je nagels.

Enken vegan nagellak tips:

Meer nageltips:

Je voeten vertroetelen, dit mag je best wat vaker doen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *