Sneakers zijn tijdloos en onmisbaar

Deze mooie hippe sneakers zijn helemaal vegan en duurzaam

Laten we eerlijk zijn, sneakers zijn tijdloos en onmisbaar. Sneakers zijn sportieve, comfortabele shoes die je dag in dag uit draagt en niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Sneakers combineren kan altijd op elk moment van de dag! Vroeger werd daar nog weleens anders tegenaan gekeken, maar tegenwoordig hoef je je daar niet meer druk om te maken. Ze passen er altijd bij.

Vegan en leedvrij

Voor mij is het belangrijk dat de kleding en schoenen die ik draag vrij zijn van dierenleed. Het leed achter leer is echt vreselijk en daar wil ik op geen enkele manier aan bijdragen. Aangezien de meeste schoenen nog altijd van leer en andere dierlijke materialen gemaakt wordt, is het een lastig product om als vegan te vinden. Daarnaast is het vaak ook zo dat wanneer schoenen vrij zijn van dierlijke materialen, ze niet perse duurzaam zijn. Er wordt dan bijvoorbeeld gebruik gemaakt van PU. Ook komen ze vaak alsnog geproduceerd in bijvoorbeeld China en heb je weinig zicht op de arbeidsomstandigheden waarin ze geproduceerd worden. Ook dat zijn natuurlijk belangrijke dingen om mee te nemen in de overweging bij je aankoop.

Heerlijke besjes geur

Tijdens mijn zoektocht naar vegan sneakers kwam ik Cayucos tegen. Zij maken ecologische en veganistische schoenen van duurzame materialen. Deze collectie is zo mooi en heeft een tijdloos karakter. Ze passen echt bij elk moment van de dag. De vegan schoenen zijn gemaakt van rubberen zolen en ecologisch katoen gewassen in enzymen. De schoenendozen zijn weer gemaakt van gerecycled karton. Er wordt geen gebruik gemaakt van lijm en alle productie vindt plaats in een familiebedrijf in Spanje.

Deze duurzame sneakers komen uit Spanje en het is daarom aan te raden om ze een maat groter te bestellen dan dat je normaal draagt. Toen ik de sneakers binnen kreeg en de doos openmaakte kwam er een heerlijke fris zoete geur mij tegemoet. De schoenen ruiken een beetje aardbei/besjes achtig. Dit komt door het natuurlijke rubber. De schoenen zitten echt super lekker. Zelf draag ik ze graag zonder de veters, echt ideale instappers. Maar je kunt ze ook met de bijgeleverde veters dragen. Ze lopen super fijn en sluiten heel prettig om je voet.

Alles wat vegan is duur toch?

Ik hoor je al denken: duur zeker? Overal waar vegan voor staat lijkt meteen een stuk duurder te zijn. Dat is bij deze schoenen van Cayucos gelukkig niet! Ze passen bij mijn lifestyle en zijn juist heel betaalbaar.

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.