Vegan worteltaart of beter zoals de maker hem noemt vegan wortelcake. Deze is zo lekker! Dat we alleen nog maar kunnen zeggen, maken, wachten en smullen maar!
Wat heb je nodig voor deze vegan wortelcake?
Voor 1 wortel cake van 6 tot 8 plakjes
- 330 g tarwebloem (T45)
- 250 g rietsuiker
- 9 g bakpoeder
- 8 g baksoda
- 5 g zout
- 6 g kaneel
- 180 g water
- 17 g plantaardige melk
- 125 g zonnebloemolie
- 280 g wortel, geraspt
Afwerking
- 100 g plantaardige roomkaas
- 30 g pecannoten
Vegan wortelcake hoe maak je het?
- Meng in de kom van een keukenmachine met platte menghaak de tarwebloem, rietsuiker, het bakpoeder, de baksoda, het zout en de kaneel. Voeg geleidelijk het water, de plantaardige melk en zonnebloemolie toe en blijf mengen. Roer er als het mengsel mooi homogeen is de geraspte wortels door.
- Verhit de oven tot 160 °C (heteluchtoven). Giet het beslag tot drie kwart in een ingevette cakevorm van 10 x 30 cm.
- Zet de cake 14 minuten in de oven, verlaag de oventemperatuur naar 140 °C en bak de cake nog 40 minuten.
- Neem de cake uit de oven, haal hem uit de vorm en leg hem op een taartrooster. Bestrijk de cake met behulp van een (geknikte) spatel met de plantaardige roomkaas. Verdeel daar de pecannoten over.
Je worteltaart is klaar om van te genieten.
- Auteur: Rodolphe Landemaine
- Uitgever: Good Cook B.V
- .EAN: 9789461432544
- Van de vegan bakker o.a. te koop bij Bol.com