Veganistische pompoenpasta

veganistisch pompoenpasta lekker en gezond en zo op tafel

Veganistische pompoenpasta: Dit geurige gerecht is een nieuwe ervaring in de wereld van pasta. De bite van de pompoen in een romige saus van edelgist met de subtiele smaak van verse salie brengt jouw smaakpapillen naar een ander niveau!

Vegan maatltijbox

Dit lekkere pompoenrecept is van Vegan Today de vegan maatijdbox. Iedere week hebben ze 3 nieuwe recepten die je thuis gestuurd krijgt. Ideaal, zo heb je voor 3 maaltijden alles in huis en met het bijgeleverde recept heb je in een handomdraai een heerlijke verse maaltijd op tafel staan.

wat heb je nodig voor deze veganistische pompoenpasta?

voor 4 personen

  • 400 gr volkoren spaghetti
  • 600 gr pompoen
  • 4 takjes salie
  • 260 gr champignons
  • 8 el soya-cuisine
  • 4 stengels bosui
  • 8 el edelgist
  • 2 el vegan boter
  • zout
  • olie
  • peper

Hoe maak je deze veganistische pompoenpasta?

  1. Breng een pan water aan de kook met een beetje zout.
  2. Snijd de bosui in kleine ringen en de champignons in dunne plakjes.
  3. Pluk de blaadjes van de salietakjes en snijd de blaadjes fijn.
  4. Als het water kookt voeg je de spaghetti toe. Kook tot zij ‘al dente’ is, giet af, doe terug in de pan en meng de vegan boter erdoorheen en een beetje zout.
  5. Doe wat olie in een bakpan of wok op een middelhoog vuur en doe de pompoenblokjes erbij. Wanneer de pompoen zacht begint te worden, voeg je de bosui, salie en champignons toe. Bak met af en toe omscheppen 1 minuut door en voeg dan de soya-cuisine toe. Bak door tot alle ingrediënten gaar zijn, maar ook nog een beetje bite hebben.
  6. Haal de pan met pompoen van het vuur. Voeg nu de edelgist toe en de peper.
  7. Serveer de pasta met het pompoen-groente mengsel.

Eet smakelijk!

VOEDINGSWAARDEN:

Per portie voor 1 persoon: Kcal: 627, Vet: 4,6 g, Verzadigde vetten: 1 g, Koolhydraten:25 g, suikers:5 g, Eiwit, 13 g, Zout: 1,5 g

Dit is ook leuk om te lezen

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *