Antilliaanse stoofpot een heerlijk vegan recept. Heerlijk vind ik het om nieuwe recepten uit te proberen. Dit recept is geïnspireerd op een recept uit ‘Lekker plantaardig’, de scheurkalender. Op 2 november kun je dit recept vinden.
Wat verwacht ik van deze Antilliaanse stoofpot ?
Weet ik eigenlijk niet, de ananas gecombineerd met tomatenpuree, het is iets dat ik nog niet ken. Maar elke dag iets lekkers eten en nieuwe recepten vinden, moet je nieuwe combinaties aangaan. Het maakt me nieuwsgierig, afgaande van de ingrediënten klinkt het als een knus recept, kan me voorstellen dat er een hele familie klaar zit aan tafel om hiervan te genieten. Daar draait het om, samenzijn. Het tropische tintje is wat me aantrok in dit recept. Met ingrediënten die je gewoon kent uit de supermarkt.
Hoe smaakte de vegan Antilliaanse stoofpot?
De geur van tomaten puree komt naar voren. De eerste hap die ik neem is ananas, lekker, tropisch met tomaten gecombineerd. Het azijn zorgt voor een zuurtje in de verder zoete saus, heel lekker. De sojabrokken hebben zich vol gezogen met smaak. Ik vind het fijn, gelijk heb je je eiwitten, groenten op deze manier, zelfs een beetje fruit. Een warm land, daar ben ik even op reis. Persoonlijk niet erg bekend met de keuken van exotische landen, dit gerecht is zon, dansen op het strand met zand tussen mijn tenen. Deze maaltijd vult flink, zodat je daarna, na een siësta, energie genoeg hebt om verder te dansen. Het gezouten cashew-nootje geeft een krokantje, dat zilte is een heerlijke spontane gast die is komen sofa-surfen op mijn bord!
Lekker Plantaardig vegan scheurkalender
In de scheurkalender staan maar liefst 260 vegan recepten en 52 weetjes over voeding die jou helpen om gezonder te eten. Met meer aandacht voor natuur en dieren en hun welzijn. Voor de recepten is veelal gekozen voor groenten en fruit uit het seizoen en die lokaal verbouwd worden. Je kunt genieten van voor-, hoofd- en nagerechten. Ook de drankjes en lekkernijen die de kalender biedt.
Dit is ook leuk om te lezen:
Antilliaanse Stoofpot
Ingrediënten
- 3 grote paprika's (liefst 1 rode, 1 groene en 1 gele)
- 1 potje ananasstukjes (uitlek gewicht-/-250 gram)
- 2 grote uien
- 100 gram gedroogde soja brokjes
- 2 eetlepels azijn
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 blikje blikje tomatenpuree (140 gram)
- 4 teentjes knoflook
- 125 gram cannellini bonen
- 1 handje (gezouten) cashewnoten (ter garnering)
- 350 ml groentebouillon
- olie
- peper naar smaak
Instructies
- Kook de sojabrokjes zo'n 20 minuten in de groentebouillon.
- Snijd de paprika's in reepjes, schil de uien en hak deze in grove stukjes.
- Bak de paprika's enkele minuten in olie en voeg dan alle overige ingrediënten toe met als laatste de gekookte sojabrokjes en de geperste knoflookteentjes.
- Wacht met het toevoegen van (al) het ananasvocht en kijk of de saus de gewenste dikte krijgt.
- Laat het gerecht ongeveer 30 minuten op een laag pitje stoven.
- Op smaak brengen met verse peper, vergeet de cashewnoten er niet over te strooien.
Tip voor erbij
- Dit stoofgerecht is erg lekker met rijst, bulgur of quinoa.