Aziatische bonensalade

Aziatische bonensalade

Salade saai? Helemaal niet! Er zijn zoveel manieren om aan te kleden en naar jouw smaak te maken. Deze keer neem ik je mee naar deze heerlijke Aziatische bonensalade.

De Aziatische keuken

Al heel erg lang ben ik echt dol op de Aziatische keuken. Hier kan ik echt geen genoeg van krijgen. Nee, ik ga niet vaak uiteten en ik laat ook niet vaak eten bezorgen. Nee, ik maak al die lekkere dingen in mijn eigen keukentje. Ik kan melden dat ik steeds meer wil ontdekken, meer smaken en meer wat het te bieden heeft. Zo ben ik ook erg nieuwsgierig naar desserts uit Azië. Hier heb ik mij alleen nog niet in verdiept. Soepen heb ik geprobeerd, curry’s, heerlijke quinoa schotel en Chinese rijstepap. De herinnering aan deze smaken komen in mijn mond terug en mijn trek begint toe te nemen.

De bereiding van de Aziatische bonensalade

Een dag die vol avonturen zit, in mijn tijd die ik nu heb moet ik nadenken en vooruit plannen. Voordat ik een stap buiten de deur zet ga ik dan al aan de slag voor mijn lunch. De bonen als eerste in de marinade, een snel klusje, maar 1 dat zich loont, leer ik later. Ook begin ik de groenten te snijden, alles in een grote kom. De dressing voor de salade bij elkaar en alle componenten zijn klaar. Dressing doe ik nog niet over de salade, daar wacht ik mee tot ik terug ben.

Bij terugkomst pak ik de garnering erbij, roer de bonen nog een keer, dressing over de salade. Bordje opmaken en daar staat ie dan, klaar om verslonden te worden. Laten we duimen dat ie niet alleen erg snel en makkelijk is, maar eveneens bij mijn dag hoort, vol avonturen.

De eerste lepel van de Aziatische bonensalade

Een absoluut hoogtepunt aan versheid, het versiert de veganist in mij. Een hap van alles, de vele structuren valt meteen op. De dressing en marinade houden een zachte ondertoon. Sesamolie, sojasaus en subtiel gezoet, ze geven de Aziatische sfeer geweldig weer. Dat pittige is er ook lekker in. Deze salade is wel een workout voor je kaken, heeft flink wat bite, daarnaast ook het zachte van de zwarte bonen. Bij elkaar echt een lekkere lunch, hij is een stuk lichter verteerbaar als sommige andere recepten. Hij geeft me wat ik hem heb gevraagd, een aanrader dus! Wat is jouw favoriete salade recept?

Aziatische bonensalade
Afdrukken

Aziatische bonensalade

Porties 2
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 1 blik zwarte bonen schoongespoeld en uitgelekt
  • 1 middelgrote wortel in stukjes
  • 1/2 komkommer in blokjes
  • 1 gele paprika in stukjes
  • 1 tomaat in stukjes
  • 1 eetlepel rode peper fijngesneden

Marinade bonen

  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 eetlepel rode peper fijngesneden

Dressing

  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie

Garnering

  • sesamzaad
  • gebakken uitjes

Instructies

  • De zwarte bonen met de ingrediënten van de marinade mengen. Laat een half uur marineren. 
  • Voeg de dressing bij de komkommer, wortel, tomaat, rode peper en paprika samen.
  • Serveer de zwarte bonen bovenop de salade. Garneer met sesamzaad en de gebakken uitjes. 
    Eet smakelijk! 

Meer lekkere recepten: