Black eyed bonen burrito bowl

Black eyed bonen burrito bowl

Black eyed bonen burrito bowl: De Mexicaanse keuken, fris, kleurrijk en pittig. En je doet alles in een kom, makkelijker kan bijna niet. Ik heb er zin in! En de Black eyed bonen burrito bowl staat al binnen een kwartier op tafel.

Boodschappen doen voor de Black eyed bonen burrito bowl

Een gerecht begint niet in de keuken, maar bij de boodschappen die je haalt. Je kunt gaan voor biologisch, kiezen voor a- of b-merken. De keuze is aan jou, zo kun je ook kiezen wat voor bonen je haalt, bijvoorbeeld zwarte bonen of black-eyed bonen, of toch een bruine boon, een kidneyboon is bijvoorbeeld ook een goede optie. Tomaat, wordt dat een trostomaat, vleestomaat of cherrytomaatjes? Met paprika valt er ook weer iets te kiezen, welke kleur neem je, of misschien toch een puntpaprika. Ook in het gerecht kun je veel variëren. Zoete aardappel inruilen voor aardappel, pompoen of courgette, het kan, het mag, want jij staat aan het hoofd van de pannen. hummus zou je kunnen vervangen voor guacamole. Koken is voelen en doe wat jij lekker vind. En deze Black eyed bonen burrito bowl is een ideaal recept om mee te stoeien, uit te proberen wat jij lekker vind. Wat je kiest en er door doet, kan morgen weer iets heel anders zijn. Zo is het nooit hetzelfde.

Chef aan het werk

Dit gerechtje vraagt om snijwerk, verder zit er weinig werk in. Als drukke kok zou je met dit gerecht makkelijk aan meal-prep kunnen doen. Salsa alvast klaar maken, rijst alvast gekookt, dan hoeft alleen de zoete aardappel en je alleen de bonen nog klaar te maken. Zelfs dat zou je eerder kunnen maken. Er is geen stress te bekennen in mijn keuken en het vlot makkelijk. Als alle componenten samen komen kijk ik vol trots naar het resultaat. De kleuren doen mijn maag een vreugdedansje doen en vrij indiscreet komt de vraag vanuit mijn binnenste om toch te beginnen met eten. Het rommelt onderhand goed, aanvallen dan maar.

Smakelijk eten

De kruiden bij de zoete aardappel en bonen geeft hem leven. Salsa zorgt voor een frisse, verse en lekkere bite. Rijst is een neutrale haven. En ook de hummus doet zijn best om nog meer dimensie te geven. De wrap mis ik niet, de troep die een wrap geeft mis ik ook niet. Je kent het misschien wel, altijd valt er iets uit over je leuke outfit. Frisheid, pittig, neutraal en met een dot van je favoriete hoemoes. Bij elkaar heerlijk vullend, gezond en veelzijdig maaltje. Dit zou denk ik een perfect gerecht zijn als je nog wat groenten hebt liggen die op moeten en mocht je eens niet een soep willen dan kan deze. Chilisaus erbij zou heerlijk zijn, dat vind ik een erg goed idee.

Black-eyed bonen burrito bowl
Afdrukken

Black-eyed bonen burrito bowl

Gang diner, lunch
Keuken Mexicaans
Porties 2 personen
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 100 gram bloemkoolrijst
  • 7-8 cherrytomaatjes in stukjes
  • 1/2 rode, zoete puntpaprika in stukjes
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 150 gram maïs schoongespoeld en uitgelekt
  • 1/2 grote zoete aardappel in stukjes
  • 400 gram black-eyed bonen schoongespoeld en uitgelekt.
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • 30 milliliter water
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepel hoemoes

Instructies

  • Kook de bloemkoolrijst 2 minuten.
  • Doe de tomaten, puntpaprika, ui en maïs bij elkaar en roer goed door. 
  • Olie in pan, bak zoete aardappel, 3 minuten. Doe de bonen erbij, bak 4 minuten. Voeg tomatenpuree, paprikapoeder, komijnpoeder, chilivlokken, Peper en zout. Doe het water erbij en bak nog eens 4 minuten. 
  • Verdeel alles over twee kommen, vergeet je favoriete hoemoes niet.
    Eet smakelijk! 

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: