Bloemkoolrijst met paddenstoelen en sinaasappel 

Bloemkoolrijst met paddenstoelen sinaasappel

Paddenstoelen met bloemkoolrijst en sinaasappelsalade. Deze salade is heerlijk voor bij een zomerse BBQ, maar ook heerlijk in de herfst door de paddenstoelen.

Variëren met deze heerlijke Paddenstoelen met bloemkoolrijst en sinaasappelsalade.

Combineer de groenten, peulvruchten en noten die voor jou favoriet zijn. In een salade gaat dat nog beter en sneller dan bij een ander gerecht. Je zou paddenstoelen bijvoorbeeld gedeeltelijk kunnen vervangen voor kikkererwten, linzen of zelfs maïs. Ook zou je zoete aardappel erdoor kunnen doen. De nootjes kun je vervangen voor pistachenootjes, pinda’s, walnoten of macadamia nootjes. Sla zou je rucola voor kunnen nemen of andere slasoorten. Zelfs zou je kunnen denken aan boerenkool. Ik heb gekozen voor bloemkoolrijst, maar rijst, couscous of zelfs pasta zouden ook perfect kunnen. Dus wederom een recept dat je gewoon kunt volgen of lekker als leidraad kunt nemen, kijken wat er in de kastjes staat en het lekker een eigen twist te geven. 

Bloemkoolrijst met paddenstoelen

Wat valt op aan deze bloemkoolrijst met paddenstoelen …

In de supermarkt heb ik gekozen voor verschillende soorten paddenstoelen, omdat ik 600 gram van nodig heb in dit recept, kwam ik er bij de kassa achter dat dit keer niet een budgetvriendelijk gerecht is. Het is het denk ik wel waard, die structuur van oesterzwammen, kastanjechampignons en portobello’s zijn dat wat dit het lekkerst maken. In de pan zie ik nogmaals hoeveel 600 gram is. Qua volume past het niet eens in de pan die ik gebruik, roeren gaat al helemaal niet, een kwestie van geduld. Blijf het verwonderlijk vinden hoe het voor je ogen slinkt. Mocht je opzoek zijn om je salade toch wat meer on a budget te maken kijk hierboven voor een paar ingrediënten die prima zouden passen, zodat jij hem aan kunt passen en naar jouw hand kunt zetten. 

Frisheid?

De aanblik is stunning, hij is echt prachtig in alles wat hij geeft. De eerste hap geeft me echt dat zomerse gevoel, licht, fris, aards.  De smaak is mild, de blaadjes geven hem dat waar je je tanden in moet zetten, de pecan noten doen dat ook. Bloemkoolrijst geeft veel, paddestoelen is de ster van vandaag. De structuur is wat het meest opvalt, hij geeft net dat beetje extra. Hiermee vindt je niet opnieuw het wiel uit, maar hij is fris, vullend, ook wel spannend door de hoeveelheid mond prikkels en qua looks heeft hij ook meer als voldoende in mijn ogen. Dit ga ik vaker maken, zo simpel, je staat kort achter een warmtebron en it just hits the spot.

Bloemkoolrijst met paddenstoelen sinaasappel
Afdrukken

Bloemkoolrijst met paddenstoelen en sinaasappel

Porties 4
Auteur Jubinka

Ingrediënten

 • 400 gram bloemkoolrijst
 • 2 eetlepel olie
 • 2 teentjes olie
 • 600 gram gemengde paddenstoelen in stukjes
 • 75 gram jonge bladsla
 • 15 gram peterselie fijngesneden
 • 75 gram gezouten decaan noten grof gehakt
 • 1 sinaasappel sap

Instructies

 • Kook de bloemkoolrijst 2 a 3 minuten.
 • Verwarm olie bak knoflook 1 minuut, voeg paddenstoelen toe. Bak gaar en bruin in 5-6 minuten. 
 • Spoel de bloemkoolrijst na met koud water. Laat goed uitlekken. Roer paddenstoelen, bladsla, Peterselie, pecan noten en sinaasappelsap. Vergeet niet om nog wat na te kruiden met zout en peper. Eventueel olie extra als je dat wilt.
  Eet smakelijk! 

Dit is ook leuk om te lezen: