Chayote soep zo maak je het

Chayote soep

Deze heerlijke en romige vegan chayote soep is een perfecte combinatie van zachte chayote, aromatische ui, knoflook en gember. Geniet ervan als een verwarmende maaltijd!

Chayote

Tijdens een bezoek aan de Toko zag ik een chayote liggen. Het ziet er nu niet direct heel aantrekkelijk uit. Toch was ik wel nieuwsgierig naar wat het nu was en heb het gewoon meegenomen en thuis gekeken wat er ik er allemaal mee kon maken.

Chayote, ook wel bekend als christophine, mirliton of keukenkers, is een groente die behoort tot de kalebasfamilie. Het heeft een lichtgroene tot groenbruine schil en een lichtgekleurd vruchtvlees dat qua textuur en smaak vergelijkbaar is met komkommer of courgette. Chayote heeft een milde smaak en wordt vaak gebruikt in zowel hartige als zoete gerechten.

Chayote soep

Al snel kwam ik er achter dat je met chayotes een heerlijke soep kunt maken. Na wat rondstruinen op het net is dan deze heerlijke vegan chayote soep ontstaan. De soep is echt een aanrader.

Nog meer lekkere recepten met chayote

Na het maken en proeven van deze super lekkere plantaardige chayote soep. Gaan er nog vele recepten volgen met chayote of wel in de hoofdrol of als een mooie bijrol.

Ik kan niet precies zeggen, waar het nu precies naar smaakt. Wel dat het een zeer prettige smaak is.

Wil je de soep liever niet helemaal glad gepureerd hebben, dan kun je er ook stukjes chayote in laten. Je kun ze er na het pureren in doen en dan nog even door koken. Of een aantal er voor het pureren uithalen.

Chayote soep
Afdrukken

Gang diner, lunch, Soep, voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 chayotes, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stukje gember (ongeveer 2 cm), geschild en fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander of peterselie voor garnering (optioneel)

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak ze glazig, ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de blokjes chayote toe aan de pan en bak ze een paar minuten mee.
  • Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Laat het dan sudderen tot de chayote zacht is geworden, dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie. Als je van een dikkere soep houdt, kun je een deel van de chayoteblokjes apart houden en later toevoegen.
  • Zet de pan terug op het vuur en voeg de kokosmelk toe. Roer goed door en verwarm de soep nog een paar minuten op laag vuur.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper naar smaak.
  • Serveer de Chayote soep warm, gegarneerd met verse koriander of peterselie, indien gewenst.

Dit is ook leuk om te lezen:

Deel deze heerlijke chayote soep gerust op social media. Heb je hem gemaakt? Vergeet dan niet om ons te taggen in je bericht.