chili met drie soorten bonen: Dit chilligerecht, supersnel, makkelijk en goed in balans. Dit is echt een topper. Lekker met zilvervliesrijst. Omdat het zo snel te maken is, is het ideaal om te maken na een lange werkdag. Of maak het de dag ervoor alvast klaar.
Wat heb je nodig voor deze chili met drie soorten bonen?
Voor 4 personen
- 1 blikje van 400 g zwarte bonen/kikker-erwten
- 2 theelepel korianderpoede
- 1 gele paprika
- bosje lente-uitjes
- 2 eetlepels olie
- 1 blikje van 400 g limabonen1
- 3 teentjes knoflook
- 2 blikjes van 400 g tomatenblokjes
- 1 blikje van 400 g kidneybonen
- 6 eetlepels (100 g) tomatenpuree
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1 verse rode peper
- 2 eetlepels tamari/sojasaus
- ½ theelepel gerookte-paprikapoeder
- sap van 1 limoen
- 1 theelepel zeezout
- ½ theelepel versgemalen zwarte peper
VOOR ERBIJ
- verse koriander of bieslook
- avocado (naar keus)
- sojayoghurt
- chilivlokken
Hoe maak je deze chili met drie soorten bonen?
- Pel de tenen knoflook en hak ze fijn.
- Snijd de rode peper in dunne ringen en verwijder het zaad voor een minder scherp resultaat.
- Maak de gele paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes.
- Snijd de lente-uitjes in dunne ringen.
- Giet de bonen/kikkererwten af en spoel ze af.
- Doe de olie in een grote pan en zet deze op hoog vuur. Doe zodra de olie heet is de knoflook, de peper, de gele paprika en de lente-ui erin. Bak alles onder geregeld roeren 2 minuten.
- Voeg nu de overige ingrediënten toe en breng alles onder geregeld roeren aan de kook.
- Neem de pan van het vuur en serveer de chili met fijngehakte verse koriander of bieslook, plakjes avocado (als je die hebt) en/of sojayoghurt.
- Strooi er tot slot wat chilivlokken over.
Dit recept komt uit het boek van de Happy Pear: Recepten voor geluk. Het recept heeft ook in Vega!Vega gestaan.