De sinterklaasboeken

sinterklaasboeken geschreven door Marieke Elsinga, Carlo Boszhard en Waylon.

Gisteren waren wij bij de lancering van de sinterklaasboeken. Bij binnenkomst werden wij vriendelijk ontvangen. Met koffie, thee en limonade uiteraard mochten pepernoten ook niet ontbreken. Er was wat pers aanwezig. Wij namen plaats en niet veel later kwamen de schrijvers van de sinterklaasboeken ook binnen.

De schrijvers van de sinterklaasboeken

De schrijvers van de Sinterklaasboeken zijn ieder jaar andere BN’ers. Dit jaar zijn de boeken geschreven door niemand minder dan Marieke Elsinga, Carlo Boszhard en Waylon. En wat zijn ze leuk! Echt allemaal super leuke en spontane mensen.

Pieten-Poezen geschreven door Marieke Elsinga

Pieten-poezen is geschreven door Marieke Elsinga. Het gaat over poes Kiki. Het is een zwerfpoesje (Marieke heeft poes Kiki, zelf als zwerfpoesje opgevangen en woont nu alweer en poos bij haar). In dit verhaal, zwerft het poesje en ziet dan het gezellige pietenhuis en wil daar graag wonen. En dan gaat het avontuur van Kiki echt beginnen. Super leuk geschreven.

Met Marieke hadden we nog even een onder onsje. Milan heeft afgelopen zomer een kitten gered uit Bulgarije. We hadden voor de vakantie afgesproken, we blijven van alle dieren af. Staat hij ineens met een kleine kitten in zijn armen. We hebben verteld hoe wij Laguna (vernoemd naar het hotel waar wij in verbleven) naar Nederland gekregen hebben.

Sint en de machischenoot

Dit boek is geschreven door Waylon, dit boek is wat heftiger. Johan is anders dan andere jongens. Hij ziet de wereld in muzieknoten. Maar toen kwam die donkere nacht van 4 december, toen zijn oma overleed. En werd de brief die hij hierover aan Sinterklaas schreef met geweld afgepakt. Verdwijnt de muziek nu uit zijn leven? En welke rol speelt Sinterklaas?

Een brief aan sinterklaas van Carlo Boszhard

Dit boek gaat over een zwerfhondje. Carlo vertelde dat hij het schrijven van een kinderboek erg leuk heeft gevonden. Hij schrijft musicals, maar dit was wel even andere koek. Het hondje maakt wel de nodige avonturen mee.

Zowel Marieke, Carlo als Waylon namen de tijd om met ons op de foto te gaan en een praatje met ons te maken. Ze zijn echt allemaal super leuk en spontaan.

Het was ook super leuk om te zien hoe het interview van Waylon met RTL Boulevard ging.

Voedselbank

Er gaan een aantal sinterklaasboeken naar de voedselbanken om zo bij gezinnen te komen die het anders niet zouden kunnen krijgen. Je krijgt een sinterklaasboek bij aankoop van bepaalde producten in de supermarkt.

De sinterklaasboeken

Het zijn super leuke boeken geworden. Zeer geschikt voor kinderen van de basisschool leeftijd. De boeken zijn super leuk om voor te lezen voor de jongere kinderen en zelf te lezen voor de wat oudere kinderen.

Dit is ook leuk om te lezen: