Zweden wij maakten een mooie rondreis

Zweden heeft prachtie natuur

Zweden, is een van de Scandinavische landen in Noord-Europa. En is met de auto alleen per boot of met de brug (Sontbrug) van Denemarken naar Zweden bereikbaar. Per veerboot zijn er meerdere opties om Zweden te bereiken. Wij zijn van van Kiel naar Göteborg gegaan met de veerboot. Zweden is een super mooi land met veel natuur en als je geluk hebt zie je een eland de weg oversteken.

Wij maakten een zeer indrukwekkende rondreis met de auto door Zweden. We zijn met de auto op de veerboot gegaan in Kiel. En vaarden de hele nacht door naar Göteborg. Met een goed gevulde maag reden we in Göteborg van de boot af, om aan onze rondreis te beginnen.

De veerboot

De reis met de veerboot erheen is ideaal. De boot vertrek dan rond een uur of 18.00 en vaart de hele nacht door. Je kunt eten op de boot er is een restaurant aanwezig. Ook kun je zelf lekkere hapjes meenemen en op het dek of in je hut opeten. Bij het vertrekken van de boot vliegen er heel veel meeuwen mee. De komen broodjes uit je hand eten. Er is een klein speeltuintje aanwezig voor de kinderen op de boot. Ook kunnen de kinderen een leuke speurtocht doen, om zo meer over de boot te leren. De hut op de boot is niet heel groot, maar prima te doen voor een nacht. De bedden liggen wel heel erg lekker en als je wakker wordt kun je aanschuiven voor een heerlijk ontbijt. En na het ontbijt kom je ook al bijna aan in de haven van Göteborg.

Vakantiepark Säfsen Resort

Vakantiepark Säfsen Resort is gelegen op de Frederiksberg vlakbij het plaatsje Dalarna. Het vakantiepark staat vol met typische huisjes die er knus van buiten uitzien. Binnen is er voldoende leefruimte. De huisjes hebben allemaal een fijn terras. Waar je heerlijk kunt zitten en genieten van de natuur. Het vakantiepark ligt midden in de natuur. Vanuit het vakantiepark loop je zo het bos in. Vlakbij het park ligt ook een super mooi meer met een kleine glijbaan erin.

Het meer

Het meer is enorm groot en een plaatje om te zien. Hier kom je helemaal tot rust. We hadden het enorm getroffen met het weer tijdens onze vakantie. We hebben een boot(je) gehuurd en zijn over het meer varen. Zowel kinderen als volwassenen moeten verplicht een zwemvest aan tijdens de boottocht. De meren zijn er zo groot en diep. Elke dag dat we hier waren zijn we gaan zwemmen in dit meer. De kinderen konden geen genoeg krijgen van de glijbaan

Faciliteiten op het vakantiepark

Op het park zijn diverse barbecue plaatsen, je kunt ook gewoon lekker bij je huisje barbecueën. Er is op het park een supermarkt aanwezig, waar je boodschappen kunt doen.

Er is ook een restaurant aanwezig op het park. Wij zijn daar niet geweest.

Koken in je huisje, het huisje is van alle gemakken voorzien en je kunt er heel goed je eigen maaltijd koken.

Je kunt op het park fietsen huren, om de natuur in te trekken. Bij het meer kun je een bootje huren.

Er is een mooie speeltuin op het park aanwezig. En je kunt heel fijn over het park wandelen. De natuur is daar al heel erg mooi. Bij de receptie is er ruimte om te gamen.

Er is Wifi op het park aanwezig.

Wij hebben ons prima vermaakt op dit vakantiepark.

De tweede stop was Vakantiepark Orsa Grönklitt

Orsa Grönklitt ligt in het hart van de provincie Dalarna en ligt ongeveer 15 km ten noorden van het dorpje Orso. Het vakantiepark ligt op een hoogte van ongeveer 400 meter. En is omgeven door eindeloze bossen en meren. Een totaal ander omgeving dan ons eerste huisje. Dit huisje was een stuk groter dan de huisjes die we op de andere twee parken hadden. Dat was best lekker zoveel ruimte.

In de omgeving van het park liggen de gezellige toeristenplaatsjes Mora en Rättvik. Je kunt in de omgeving ook prima boodschappen doen.

Wij zaten op het park ook best hoog en zaten vlak bij het dierenpark (Orsa Roofdierenpark) die zich op het vakantiepark bevind. Het grote meer waar je heerlijk kunt zwemmen, was helemaal beneden en goed bereikbaar met de auto. Vanuit ons huis konden we lekker over de bergen lopen. dit zijn eigenlijk de pistes. Ook vlakbij het huisje lag een super leuk bos. Hier zaten wel onwijs veel rode mieren, tip ga er niet op je slippers heen.

Koken in het huisje

De keuken was van alle gemakken voorzien om en goede maaltijd te koken voor het hele gezin.

De derde stop was bij Vakantiepark Idre Fjäll

Dit vakantie park was niet alleen de leukste van alle drie. Ook de omgeving en de natuur vonden wij hier het mooist.

De mooie rendieren in Zweden

De derde stop was bij Vakantiepark Idre Fjäll dit was zeker het mooiste park van allemaal! Vooral omdat er een zwembad bij zat waar de kinderen veel plezier aan beleefd hebben. En er liepen gewoon rendieren over het park, sta je je bed op te maken staat je oog in oog met een rendier. Ze kwamen niet heel dichtbij, als je op ze af liep gingen ze er snel vandoor. Het huisje was hem minst mooie van allemaal, erg klein.

Deze omgeving was echt super mooi. De natuur in Zweden is echt fantastische. Zo bezochten wij in het nationaal park Fulufjället. Hier ligt de de hoogste waterval van Zweden Njupeskär. De waterval is 125 meter hoog, waarvan het water 93 meter loodrecht naar beneden stort. Voor we bij de waterval kwamen hebben we ongeveer 2 uur gelopen door de warmte. Al ons drinken was op toen we daar aankwamen en hebben met z’n allen heerlijk koel water bij deze waterval gedronken. Deze herinnering koester ik.

Rondreizen in Zweden

Dit was een georganiseerde rondreis. Nu is het in Zweden heel gewoon om van de ene plek naar de andere te gaan. Zelf vond ik dit wel wat te snel. Nacht 1 was op de boot. Daarna 3 nachten in huisje nummer 1, vier nachten in huisje 2 en weer 3 nachten in huisje twee en dan de laastste nacht op de boot. Het was nu best veel inpakken, huisje schoonmaken en weer door. Het jaar erna zijn we naar twee verschillende plekken geweest. Een week in het ene huisje en een week in de andere. Deze rondreis door Zweden was een super mooie manier op kennis te maken met Zweden.

Dit is ook leuk om te lezen:

Ben je opzoek naar een leuke kindercamping Zweden

Wil je een rondreis maken door Noorwegen? AltijdWat Reisgidsen Rondreizen Noorwegen

Wil je liever naar andere bestemmingen in Europa?